Halloweenbrunssin herkkuja

Tällä kertaa on tiedossa karmiviin juhliin sopivia herkkuja! Kutsuin pari kaveria halloween brunssille, ja tässä postauksessa jaan vähän tunnelmia ja reseptejä. 

Ihaniksi vieraikseni saapuivat TiiaVee Sweet Pandemoniumista ja Hiidenneito Hiidentuvasta

Kuvassa Dekadentti Irvikissa, TiiaVee ja Hiidenneito.

Brunssithan eivät ole mitään ilman sopivaa brunssicocktailia, joten halloweenhenkisesti teimme veriappelsiinimehulla twistattuja mimosia. Älyttömän helppo tehdä: yksi osa kuohuviiniä ja yksi osa mehua. Jos haluaa, juomaa voi myös tehdä vielä punaisemmaksi elintarvikevärillä.

Juhlakoristelu oli melko minimaalinen mutta tunnelmallinen. Koristevalot tuntuivat brunssille sopivammilta kuin kynttilät. 

Kuvassa brunssipöytä, jossa on erilaisia ruokia ja koristeena kukkakimppu sekä koristevalonauha.

Herkullista Oreo-kakkua

Makeaksi tarjottavaksi tein vegaanisen Oreo-kakun Annin uunissa -blogin ohjeen mukaan. Tai oli tarkoitus tehdä, mutta kesken leipomisen huomasin, ettei minulla ollut oikeankokoista kakkuvuokaa. Olen joskus aikanaan hankkinut hervottoman ison (24 cm halkaisijaltaan olevan) vuoan joidenkin isompien kekkereiden kakkua varten. Se ei soveltunutkaan reseptin kakulle, joten jouduin tekemään yksittäisannoksia kuppikakkuvuokiin. 

Jos kakku olisi ollut yhtenä yksikkönä tusinan sijaan, ja olisin saanut tasoitettua pinnan paremmin kuin kuppikakuissa, sen päälle olisi voinut piirtää hämähäkin seitin suklaakastikkeella. Siihen olisi voinut vielä askarrella tummasta viinirypäleestä ja Snören salmiakkinauhasta hämähäkin sekä tehdä rusinoista ja mantelilastuista pieniä kärpäsiä joukkoon. Tämä vinkiksi, jos joku haluaa tehdä araknofoobikkoja kauhistuttavan kakun. 😉

Kuppikakkusia oli haastavaa tasoittaa minun harjaantumattomilla tassuillani, joten seittien sijaan valitsin helpomman valmisratkaisun koristeeksi. Oreolla sattui olemaan halloweenteemainen versio kekseistään, joissa oli seittikuvio ja täytteen oranssi väri on saatu aikaiseksi paprikauutteella. Mielestäni on hienoa, että he pitivät keksit vegaanisina, eivätkä sörkkineet täytteen sekaan mitään eläinperäistä punaista väriainetta. Koristeeksi puolitin keksejä kakkusten päälle. Ehkä vähän tylsää, mutta maistui hyvältä. 

Kuvassa oreo-kakkua kuppikakkujen muodossa.

Kakku oli todella helppo tehdä, siihen käytettiin vain viittä eri ainetta. Koko resepti on katsottavissa Annin uunissa -blogista. Kakku kannattaa tehdä päivää tai kahta etukäteen, jotta maku ehtii kehittyä. Maistelin kakun täytettä heti sen tehtyäni ja se oli aika kauraisen makuista. Oreokekseistä ehti parissa yössä tulla enemmän suklaan makua täytteeseen.

Minikurpitsoja ja pääkalloja

Suolaisen herkun kikat olin bongannut Instagramista hieman ennen halloweenia. Täytetyt paprikat muuntuvat pikkuruisiksi irvisteleviksi kurpitsoiksi melko helposti, vaikkakin hommassa tarvittiin tarkkaa kättä.

Kuvassa täytetty paprika, jolle on kaiverrettu halloweenkurpitsamaisesti irvistävät kasvot.

Jos täytteessä on paljon nestettä, kuten esimerkiksi kananmunaa, koristeluja ei kannata leikata kokonaan auki. Olin aika ylpeä itsestäni, kun tajusin tämän ennen kuin aloimme leikellä silmiä ja suita wannabe-kurpitsoille!

Herkkusienistä saa oivallisia pääkalloja, kun ne ensin leikkaa puoliksi ja kaivertaa pienet silmät ja tarvittaessa pari hammasviivaa. Olin nähnyt pelkän kuvan näistä, en mitään reseptiä. Näin jälkikäteen tajusin, että sienet olisi ennemmin pitänyt paahtaa, ei paistaa. Paistoöljy tummensi pääkallosieniä hieman liikaa. Asettelin niitä kuitenkin sekasyöjille tarkoitettujen paprikoiden ympärille koristeeksi.

Sovelsin paprikoideni täytteet sen sijaan, että olisin noudattanut tiettyä reseptiä. 

Sekasyöjille (6 kpl) 

  • 6 oranssia paprikaa
  • 2 kananmunaa
  • 300 g laktoositonta fetaa
  • iso punasipuli
  • pieni pakkaus tomattipyreetä
  • mustapippuria
  • valkosipulijauhetta
  • n. ¼ osa kikherenpakkauskesta (käyttövalmiita) (ylimääräisiä vegaanisesta täytteestä, voi jättää pois, mutta toivat ihan kivaa rakennetta)

Vegaaniset paprikat (3 kpl)

  • 3 oranssia paprikaa
  • kikhernepakkaus (käyttövalmiit, ei kuivia)
  • pieni pakkaus tomaattipyreetä
  • herkkusieniä
  • pienehkö/keskikokoinen punasipuli
  • mustapippuria
  • suolaa
  • valkosipulijauhetta

Kuvassa täytetty paprika, jolle on kaiverrettu halloweenkurpitsamaisesti irvistävät kasvot.

Valmistus:

  1. kaiverra paprikat 
  2. silppua ja paista sipulit (vegaanisissa myös sienet)
  3. mausta mustapippurilla
  4. viipaloi feta (vain sekasyöjille)
  5. sotke kaikki ainekset kulhossa (ja tietty vege ja sekasyöjät erikseen, jos on tekemässä molempia)
  6. lisää vegeversioon hieman suolaa (sekasyöjille fetasta tulee tarpeeksi suolaa)
  7. laita itsellesi sopiva määrä valkosipulijauhetta
  8. asettele ja tue paprikat uunivuokaan. Pystyyn tukemista voi helpottaa karkea suola, mistä voi rakentaa ns. pesiä paprikoille
  9. paista n. 30 minuuttia uunissa, riippuu uunin tehokkuudesta

En yleensä ole mikään keittiöihme, saati väsää mitään kovin monimutkaisia ruokia, mutta tämän tilaisuuden tarjoiluja oli hauska tehdä yhdessä Leijonan kanssa. Aikaisemmissa illanvietoissani olen ulkoistanut ruuat muille ja itse hankkinut viinit. :D

Mahtavat vieraat tekevät juhlan

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kohtasimme yhdessä livenä, ja oli upeaa järjestää se koronasta huolimatta. 😊 Oli mahtavaa istua ja jutella kaikesta mahdollisesta. Vieraat eivät vain tuoneet henkeviä keskusteluja, vaan lisäksi TiiaVee oli tehnyt meille herkullisia vegaanisia suklaakeksejä ja Hiidenneito oli tehnyt hurmaavan täyteläisen vegaanisen piirakan. 

Hiidenneidon lifestyleblogissa postausten aiheina on usein käsityöprojektit ja kaikenlaiset synkkään estetiikkaan liittyvät asiat. Hiidenneidon mukana pääsi matkustamaan Raaseproin linnaan yhdessä postauksessa!

TiiaVee käsittelee blogissaan alternativetyyliä, vegaaniruokaa ja DIY-projekteja. Kannattaa tsekata hänen listansa synkeästä katsottavasta! 


P.s. Seuraava postaukseni tulee jo huomenna, ja silloin aiheena on eettinen polyamoria!

Kommentit

  1. Oli kyllä ihanat tarjoilut! Ja tosi kiva livenä jutustella, toivottavasti saadaan enemmän porukkaa kasaa seuraavaan miitinkiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanaa nähdä! Ja toivottavasti seuraava tapaaminen ei veny hirmu pitkälle koronan kanssa. 😊

      Poista
  2. Voi ihanalta näyttää tarjoilut :) Vitsi kun harmittaa, etten päässyt. Olisi ollut ihana tutustua teihin ^_^ Vaikutatte kaikki niin ihanilta tyypeiltä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti nähdään sitten koronan laannuttua livenä! 😊💙

      Poista

Lähetä kommentti