Halloweenin juhlintaa oman yhteisön kanssa

Hyvää Halloweenia! 

Vanha sanontahan on, että gooteilla ja muilla synkkään estetiikkaan taipuvaisilla Halloween on joka päivä. Niinpä minä ainakin venytän Halloweenin juhlimista ja fiilistelyä koko syksylle. Viime viikonloppuna olin ystäväni halloweenteemaisilla synttäreillä. Meitä oli 5 vierasta ja illan emäntä paikalla, ja meno oli leppoisaa. Ensi viikonloppuna olisi tiedossa halloweenhenkinen brunssi.

Kuva: Benjamin Balazs, Pixabay.


Ihminen tarvitsee yhteisön

Halloween, kuten muutkin juhlat ja ihmiselämän tärkeät asiat, on parasta jaettuna. Jo alakouluikäisenä pukeuduin mustaan ja haaveammattini oli vuoroin noita, vuoroin vampyyri. Monikaan samaa koulua käyvä lapsi ei ollut yhtä innostunut halloweenista tai muista synkeistä asioista. Olin siis outo lintu, enkä tuntenut kuuluvani joukkoon. 

Vasta teini-ikäisenä löysin enemmän samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä, kun yksi ystäväni kutsui minut larppaamaan. Sain uuden kaveripiirin, joista osalle goottius oli teini-iän vaihe ja osalle se vaihe on jäänyt loppuelämäksi päälle. Oli erittäin arvokasta löytää samanhenkisiä ihmisiä. 

Fyysisessä maailmassa tapahtuvan harrastuksen lisäksi toinen todella tärkeä paikka olla oma itsensä ja keskustella samanhenkisten kanssa oli blogger. Minulla oli aiemmin englanninkielinen goottielämäntyyliin ja makaaberiin taiteeseen keskittynyt blogi. Sen kautta tutustuin eri maissa asuviin gootteihin ja muihin synkistelijöihin. 

Bloggaaminen jäi jokunen vuosi sitten, kun sain burnoutin. Muutamia näistä goottibloggaajista kuitenkin jäi instagramkavereiksi. Nyt selviämiseni työuupumuksesta on edennyt ja haluan takaisin goottibloggaajien universumiin. 

Kavereita ja ystäviä on monenlaisia, mutta uskon, että kokemus omasta laumasta on helpompi saada samat kiinnostuksenkohteet jakavien ihmisten kanssa. Ihminen on laumaeläin ja minulle ainakin netin yli muodostunut goottilauma on ollut tärkeä yhteisö.

Salaperäisten kurpitsojen lahjanvaihtajaiset

Yksi tapa kokea yhteisöllisyyttä on osallistua erilaisiin aktiviteetteihin tai haasteisiin. Osallistuin tänä vuonna yhden aikanaan bloggaamisen kautta tutuksi tulleen Ms Misantropian järjestämään halloweenin lahjanvaihtoon. Kyseessä oli secret santa -henkinen juttu, mutta halloweenina eli Secret Pumpkin. Ympäri maailman joukko toisilleen tuntemattomia tai jonkin verran tuttuja ihmisiä siis lähettivät suloisen synkisteleviä halloweenlahjoja toisilleen. Halloweenhan on tavallaan gootin joulu.... 

Tähän osallistuminen oli hauskaa, koska se venytti halloweenia useammalle kuukaudelle. Koronan takia lahjat piti lähettää ajoissa, joten jo syyskuun alkupuolella lähdin etsimään omalle lahjottavalleni jotain hauskaa ja halloweenhenkistä. Oli hauskaa suunnitella, mitä kirjoittaisi korttiin ja mikä voisi ilahduttaa toista.

Oma salaperäinen kurpitsani lähetti minulle MedievalOccultCraftin printtejä. En ollut aiemmin kuullut tästä yrityksestä, mutta heillä on aivan ihania makaabereja, okkultistisia ja viktoriaanisia printtejä myynnissä eri kokoisina. Lahjaksi saamani printit sopivat todella hyvin sisäpuutarhaan, jossa on hieman okkultistista vibaa. 

Minusta lahjojen lähettely oli hauskaa, ja toi oman lisämausteensa tähän poikkeusaikojen juhlintaan. Lahjojen hintakatto oli muistaakseni noin 20 USA:n dollaria, ja postitukset päälle. Ei siis mitenkään järjettömän kallista lystiä. 


Tämän yhden kokemuksen perusteella voin lämpimästi suositella salaiseksi kurpitsaksi ryhtymistä joko jonkun muun järjestämässä haasteessa tai sitten sellaisen voi aina järjestää itse!

Pimahtanut ennustaja palveluksessanne!

Aikaisempina vuosina on ollut erilaisia halloweentapahtumia, ja sitten olen pitänyt ystävien kanssa halloweenjuhlia. Koronan takia isot juhlat eivät olleet mahdollisuus, mutta oli aivan ihanaa, että ystäväni O piti synttärinsä pienelle porukalle. 

Kuva: Leijona.

Teeman mukaan pukeutuminen oli toivottua ja minä päätin kaivaa esiin peruukin ja turbaanin ja näin naamioitua tärähtäneeksi ennustajaksi. Tämä nyt ei varsinaisesti ole asupostaus, mutta turbaani on sellaiselta ihanalta firmalta kuin The Future Heirlooms Boutique ja turbaaniin kiinnitetty vampyyrihampainen kallokoru on ostettu Tallinnasta. Se oli sellainen virolainen designtuote kuin SKULLME brooch

Olemme tunteneet O:n kanssa 15-vuotiaista asti: hän oli yksi niistä larppaajista, joihin tutustuin. Olemme siis olleet ystäviä yli puolet elämästämme. 💜 

Halloweenista on tulossa isompi juttu Suomessa

Olen hirmu iloinen siitä, että suomalaisessa kulttuurissakin alkaa olla yhä enemmän halloweenin juhlintaa. Kun olimme saapumassa Leijonan kanssa O:n juhliin, huomasimme, että taloyhtiöllä oli ihan omat halloweenjuhlinnat pihamaalla. Juhlat oli selvästi suunnattu alle 120 senttisille asukkaille, ja tunnelma oli ihanan innostunut. 

Emme alkaneet kuvaamaan tuntemattomia lapsia, joten todistusaineistoa tästä kohtaamisesta ei jäänyt. Kun olimme lähdössä ystävältäni, pihalla oli enää aavemaisesti hymyileviä kurpitsalyhtyjä. Niistä sentään saattoi ottaa kuvan. 

Hyviä kurpitsareseptejä?

Miten sinä vietit halloweenia tänä vuonna? Olisi ihanaa kuulla kommenteissa! Entäpä onko ovellesi tullut koskaan karkkia vaativia keppostelijoita? Tietyllä tavalla toivon, että sekin perinne toteutuu joskus kohdallani. Olin 2019 pääsiäisenä aivan onnessani, kun naapurin lapset tulivat virpomaan pieniksi noidiksi pukeutuneina. Meillä sattui olemaan samaan aikaan noitateemainen brunssi kotosalla, joten avasin oven itsekin noitamaisena. 

Minua viehättää kovasti irvistelevät kurpitsat, mutten ole ikinä kaivertanut sellaista itse. Pääasiallisena syynä on ollut se, että en ole kovin innostunut kurpitsan mausta ja tuntuisi tuhlaukselta heittää oranssin palleron sisukset roskiin. Jos olet kaiverrellut kurpitsoja tai muuten hyödyntänyt niiden sisuksia, kerro, miten niistä saa hyvänmakuisia ruokia aikaiseksi!

Tällä kertaa en siis itse järjestänyt juhlia, mutta jos korona suo, minulla olisi ensi viikonloppuna pieni halloweenhenkinen brunssi parin goottibloggaajakaverin kanssa. Ensi maanantaina voin siis toivottavasti tehdä juhla-aiheisen päivityksen, jossa esittelen teemanmukaiset ruuat ja ehkä jotain koristeluakin. 😊


P.s. Ensi torstaina tulee ensimmäinen asupostaukseni!


Follow my blog with Bloglovin

Kommentit

  1. Ihana idea tuo secret pumpkin. ♥
    Suosittelen kokeilemaan kurpitsasosekeittoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää harkita! Maustaminen varmaan on kaiken a ja o, sillä minun ensimmäinen kokemus kurpitsapiirakasta oli pettymys. Se oli jotenkin mautonta ja puisevaa. 😕

      Poista
  2. Pitääpä ensi vuonna kokeilla tuota Secret Pumpkinia, kuulostaa kivalta! :) Minä tein tänä vuonna Halloweeniksi kurpitsapiirakkaa, siitä tuli aika hyvää. Kurpitsa itsessään on aika mautonta, mutta laitoin paljon erilaisia mausteita ja piirakasta tuli hyvää! Käytin myskikurpitsaa, ja se on bataatin tavoin hieman imelä, joten jonkinlaista makua antaa piirakkaan. Tällä viikolla ajattelin kokeilla tehdä itse pumpkin spice lattea, siihen voisi hyödyntää piirakasta jäädyt kurpitsajämät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se sinun kurpitsapiirakka kuulosti tosi herkulliselta! En varmaan ole koskaan juonut pumpkin spice lattea, kun olen olut niin ennakkoluuloinen kurpitsan suhteen. 😅 Toivottavasti kokeilu on onnistunut!

      Poista
  3. Mukavan tunnelmallinen postaus ♥ En ole tuollaisesta secret -hommelista kuullutkaan, mutta tuli myös hinku kokeilla. Tänä vuonna ei ollut mitään kummoisia Halloween-bileitä, mutta kaverin kanssa vietettiin kahdenkeskinen teemailta hautausmaalla käyskennellen, ruokaa tehden ja korteista ennustaen ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta tavalta viettää halloweenia! Toivottavasti kortit lupasivat hyvää loppuvuodelle!

      Poista
  4. Secret Pumpkin oli mulle ihan uusi juttu, kuulostaa tosi kivalta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin kanssa ihan into piukeana osallsitumassa uudestaan! :D

      Poista

Lähetä kommentti