Kiiltonahkaiset korkkarit ja vihreää satiinia

Tämäntyylistä asua olen käyttänyt muutama vuosi sitten perhejoulussa. Tässä myöskin nähdään toinen lempivärini, eli kaunis kylmään taittava syvä vihreä. Asun gootein pala on ilman muuta Biancon korkkarit. Näitä muistaakseni kutsutaan korottomiksi kengiksi, vaikka voisi myös sanoa, että korko on vain hyvin vänkyrä tai yhtä kiero kuin tämän tekstin kirjoittajan mieli. 😄

Kuvassa nainen sivuttain, jolloin kiiltonahkaiset korkokengät näkyvät hyvin.

Pidän todella paljon himmeän hohtavista kankaista. Ne eivät valitettavasti usein ole kovinkaan lämpimiä vaatteita, joten ellei juhlatunnelma ole todella tiivis ja lämmin, tähän asuun saattaisi oikeasti tarvita jonkun shaalin harteille. Se olisi kyllä sääli, sillä silloin paidan hihat eivät pääse oikeuksiinsa. 

Pidän tässä paidassa myös erityisesti neliönmuotoisesta kaula-aukosta. Niitä ei ole kovin usein. 

Kuvassa asu edestä. Naisella on päällään tekonahkahousut sekä tunikamittainen satiinipaita.

Tästä kirpparilta ostetusta paidasta muuten hapertui yhdessä vaiheessa liimaukset, joilla hihojen ja helman saumat oli laitettu. Vein paidan ompelimoon ja siellä sen reunat ommeltiin pienillä melkein näkymättömillä pistoilla taas kuntoon. Lopputulos: muuten hyväkuntoinen paita pysyi edelleen käyttökelpoisena ja planeetta kiittää. 

Paita: secondhand, alunperin H&M
Housut: Morticia
Kengät: Bianco
Kaulakoru: Eräs suomalainen hopeaseppä

Nyt nolottaa, kun en muista sen suomalaisen korusepän tai hopeasepän yrityksen nimeä, jolta ostin tuon kaulakorun! Kyseessä oli iäkkäämpi mukava herrasmies, jolla on verkkokauppakin. Törmäsin häneen ekaa kertaa jollakin kädentaitomessuilla ja toistamiseen Turun kirjamessuilla pari vuotta sitten. Hänellä oli myyntipiste molemmissa. Jos tunnistat tekijän, hihkaise kommenteissa!

Lähikuva, jossa kaulakoru näkyy paremmin. Kaulakoru muistuttaa isoa lehteä.

Tavasta poiketen tänne loppuun ei nyt taida tulla mitään vinkkinurkkaa, vaan riittäköön tuo jo aiemmin mainittu periaate siitä, että kannattaa korjauttaa ennemmin kuin heittää tekstiilijätteeseen tavaroita. 😊

Kuvassa nainen on pin up -henkisessä asennossa.

Näitä asupostauksiani katsoessani huomaan ajattelevani, ettei minulla ole tarpeeksi makaabereja vaatteita. Olen kipuillut usein sitä, etten koe näyttäväni "tarpeeksi gootilta", mikä herättää pohtimaan, mikä olisi sitten riittävästi. Auttaisiko asiaa, jos värjäisin hiukset mustiksi ja antaisin niiden kasvaa Morticia Addamsin lookin mukaiseksi? Oletteko huomanneet painetta pukeutua samalla tavalla erilaisesti jonkin alakulttuurin sisällä? Tai että pitäisi olla tietynlaiset hiukset? Kirjoittelen noista pohdinnoista vähän enemmän lähipäivinä, joten olisi hienoa kuulla myös muiden kokemuksia ja ajatuksia!

Kommentit

  1. Ihana paidan "väriblokkaus"! Tykkään myös tuosta kaula-aukosta. Kun paita menee käyttökelvottomaksi niin joku näppärä tekee sulle uuden käyttäen sitä kaavana. ;)

    Mulla on hiusten kanssa myös tota "ei tarpeeksi gootti" kun oma väri on vaalea. Pastellinen pinkkikään, mitä tässä olen muutaman vuoden enemmän tai vähemmän rokannut, ei ihan auta asiaa. Mustaksi värjääminen taas on niin työläs prosessi, joka täytyy toistaa vähän väliä, sillä juurikasvu saa näyttämään vaan kaljuuntuvalta. Ratkaisin asian ostamalla muutaman mustan peruukin niitä tilanteita varten, kun mustan kaipuu kasvaa liian suureksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä kanssa inhoan juurikasvua ja olen aikanaan kehittänyt yliherkkyyttä hiusväreille, joten peruukit on kans mun vaihtoehto. En vaan vielä oikein kehtaa mennä niissä töihin. 😂😅

      Poista
  2. Todella nätti asu kivoin yksityiskohdin! Kiinnostaisi kovasti tietää, milloin tuollaisia on myyty Henkkamaukalla. Ei nimittäin näytä ihan viimevuosien tuotteelta. :)

    Samaistun tuohon alakulttuuripohdintaan kyllä aivan täysin. "Pukeutua samalla tavalla erilaisesti" on hyvin osuva ilmaus tuossa sun postauksen tekstissä. Joskus kylillä kulkiessa on tullut mietittyä, että tunnistaakohan muut synkiöt minua edes samaan porukkaan kuuluvaksi vai ei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että H&M:n paita on ostettu kirpparilta joskus 2013. 😅Tykkään kirppareista, kun sieltä voi löytää muutakin kuin viimeisimmän muodin mukaisia vaatteita, mutta on se aikamoista tuuripeliä.

      Poista

Lähetä kommentti