Trenssitakissa yön pimeyteen

Tämän ja ensimmäisen asupäivityksen perusteella voi jo päätellä, että viininpunainen on lempivärini. Pääasiassa haluan esitellä tätä ihanaa viininpunaista trenssitakkia. En yleensä pidä kirkkaasta punaisesta, vaan haluan punaisten vaatteideni olevan sävyltään tummempia, ehkä jopa synkempiä.

Ostin tämän takin runsas vuosi sitten ja silloin ainakin oli haastavaa löytää viininpunaista trenssiä, joka ei olisi liian kirkkaanpunainen eikä rusehtava. Pidän juuri tietystä hieman kylmään vivahtavasta viininpunaisesta, ja ainakin luonnonvalossa tämä takki hehkuu juuri oikean värisenä. 

Lämpötilat ovat Helsingissä lähellä nollaa, joten tämä takki yksistään alkaa olla hieman liian vilpoisa. Sen alle kuitenkin mahtuu villatakki, ja silloin tarkenee kipittää lähikauppaan ruokaostoksille.

Kuvassa nainen pukeutuneena viininpunaiseen trenssitakkiin ja päässä baskeri.

Tilasin takin Alibabasta ja maksoin runsaan satasen. Sen kangas on laadukasta ja jossain vaiheessa huomasin, että sen napeissa lukee Burberry. Burberrynä takkia ei kuitenkaan minulle myyty, enkä ole kiinnostunut merkeistä. Pidän tuotteissa niiden laadusta ja ulkonäöstä. 

Tällaisten takkien kanssa on välillä huvittava efekti, jos on lyhyt hame alla. Tai siis minulle ainakin tulee mieleen itsensäpaljastelijat, kun takin alta ei näy mitään alaosaa. 😂 Efekti olisi vielä parempi, jos minulla olisi ihonväriset sukkahousut näiden tummien sijaan. 

Kaksi kuvaa, joissa vasemmalla on takki kiinni, oikealla takki on riuhtaistu auki ja sen alla näkyy paita ja skottiruutuinen hame.


Hillitysti yksityiskohtia

Pukeutumisessani on usein vain pari erikoista tai alakulttuurihenkistä yksityiskohtaa muuten simppeleiden vaatteiden kanssa. Tässä asussa kaulakoru ja sukkahousujen kuviointi ovat erityisiä piirteitä. Pidän siitä, että jokin gootahtava asia saa niin sanotusti tilaa ympärilleen. Tietty välillä on tosi kivaa laittaa enemmänkin rock- tai metallihenkistä asustetta. 😊

Kuvassa jalat, joissa sukkahousut. Sukkahoutus ovat raidalliset ja toisessa jalassa on myös pitsikuviota.


Tykkään yhdistää pitkälle roikkuvia kaulakoruja hyvin pieneen kaula-aukkoon. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että korun ketju on juuri niin pitkä, että koru puikahtaa välillä piiloon kauluksen alle. Isorintaisena on myös ärsyttävää, jos koru roikkuu kummallisesti ilmassa vähän rintojen korkeimman kohdan alla ja pomppii sitten aina kun liikkuu. 

Takki: Alibaba
Hame: secondhand, Fida
Paita: Lindex
Kengät: usko tai älä, K-Citymarket vuosia sitten
Sukkahousut: Lindex
Baskeri: Stockmann
Koru: Camden Market Lontoossa

Kuvassa kaulakoru, joka näyttää pieneltä taululta, jossa on mustavalkoinen kuva jäniksestä.


Älä usko nettikauppojen alennuksiin

Näyttää nyt pahasti siltä, että minulla kehkeytyy näiden asupostausten loppuun joku opetus tai vinkki. 😄 Mutta ehkä te kestätte sen. Siispä päivän opetukseen: 

Tämän takin kanssa samaan aikaan ostin myös kaksi muuta takkia eri firmoilta Alibaban kautta. Sen yhteydessä opin viimeistään sen, että niissä nettikaupoissa mikään ei ole oikeasti alennuksessa. Alennusprosentti on laitettu tuotteeseen, koska alennus saa ihmisen ajattelemaan, että hän on tekemässä hyvän diilin. Ei ole, ainakaan minun tapauksessa. 

Ostin takin, joka oli 75 % alennuksessa ja silloin hinta oli jotain 25 - 35 euroa. Kuvissa tuote näytti tyylikkäältä. Lopputulos ei ollut. Kangas on tosi halvan tuntuista ja sen pinta myöskin näyttää siltä. Onneksi ne kaksi muuta takkia olivat a) hintavampia ja b) tyylikkäämpiä! Joku päivä näytän molemmat takit teille.

Tarinan opetus: unohda alennusprosentit ja oleta, että tuotetta myydään aina sillä hinnalla, minkä näet. Onko se epäilyttävän halpa? Saako sillä hinnalla kestävän, laadukkaan ja tyylikkään tuotteen? Jos ei, ostopäätöstä kannattaa vielä harkita.

Kommentit

  1. Ihana asu! En tiennykään, että Lindexiltä saa noin ihania sukkahousuja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lindexiltä saa paljon kivoja sukkiksia, mutta mua itseä harmittaa, kun melko helposti myös revin niitä erikoiskuvioisia rikki. 😕

      Poista
  2. Onpa kaunis takki. Ja ihanasti olet löytänyt hyvin mätsäävän sävyiset kengät ❤️

    Olen alkanut itse pohtimaan omia ostotottumuksiani. Monesti niukoilla rahavaroilla tulee ostettua halpamarketeista juuri takit yms muut vaatteet. Hetken päästä huomaan olevani kierteessä jossa myyn vaatteet sitten kirpparilla kun ne ei sopinutkaan täysin mallinsa puolesta omaan kroppaani. Vaikka se kalliimman vaatteen ostaminen kerralla kirpsiseekin persaukista ihmistä, niin eikös se olisi paljon kannattavampaa sijoittaa kunnolliseen, istuvaan vaatteeseen, joka takuu varmasti eksyy päälleni useasti? Ja kyllähän siitä saa paljon suuremman mielihyvän, kun on ensin pitkään säästänyt rahaa unelmiensa takkiin tai kenkiin ja viimein ne saa. Täytyy vaan opetella luipumaan tästä "tää on ihan ok ja halpakin vielä"- ajattelutavasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen samaa mieltä! Ihan ok ei useinkaan sitten riitä. 😄

      Poista
  3. Upea asu! Rakastan itsekin nimenomaan viinin/tummanpunaista, ja erityisen hyvältä se näyttää mustaan yhdistettynä ♥
    Tuo on ihan totta, että ei se alennushinta useinkaan ole oikeasti alennushinta, se vain saadaan näyttämään sillä houkuttelevammalta. Tuntuu, että nykyään melkein kaikki on aina alennuksessa juuri tämän takia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, etten ole ainoa, joka on alkanut tällaista epäillä. 😄 Ei tule niin paranoidi olo!

      Poista

Lähetä kommentti