10 kysymystä omituisten otusten joulusta

Maru Tea and Vanity -blogista on tehnyt hauskan synkiöiden joulua kartoittavan kysymyskavalkaadin! Pitemmittä puheitta tässä minun vastaukseni:

1. Milloin halloween saa väistyä joulun tieltä?

Täytyy myöntää, että minulla on marras-joulukuussa ajanjakso, kun kumpikaan ei ole läsnä. En ole ikinä ollut mitenkään erityisen jouluihminen, mutta nyt on ollut aika rankka vuosi ja syksy on ollut synkkä ja stressaava, joten odotan innolla sitä, että voi lomailla kaksi viikkoa ja olla ja hyggeillä.

2. Mitkä asiat ovat suosikkejasi jouluun liittyvästä mytologiasta?

Nuuttipukki ja hänen mesoava seurueensa viehättävät minua. Opin myös joulukalenteristani, että islantilaiset uskovat noitien lentelevän vuoden pimeimpään aikaan taivaalla, mitä varmasti tekisin itsekin, jos minulla olisi ilmatilaloukkauksiin kykenevä siivousväline.

3. Minkä värinen joulukuusen pitää olla?

Meille on tulossa ensimmäistä kertaa joulukoristeita yhteiseen kotiimme ja lisäksi ensimmäistä kertaa minulla on aito kuusi. (Lapsuudenperheen joulukuusia ei lasketa!) Leijona nauroi, kun pohdiskelin, että kuusi on tosiaan sitten vihreä. En pidä kirjavista asioista, joten nyt ongelmoin sitä, minkä värisiä koristeita kuuseen voi hankkia. Minulla on itseasiassa eräs maanläheinen DIY-idea. Esittelen sen täällä blogissa, jos päädyn toteuttamaan sen. Aikaisemmin joulukuuseni oli musta. Nyt jos päättäisin hankkia tekokuusen, se saattaisi olla väriltään vaikka ruusukultaa tai valkoinen.

Lähikuva kuusen oksista. Ei koristeita.
Kuva Joshua Choate Pixabaystä.


4. Perinteiset vai synkät joulukoristeet?

Sekä että. 19-vuotiaana minulla oli musta joulukuusi ja hopeisia ja violetteja koristeita. Myin ne pois joitakin vuosia sitten ja nyt olen tykästynyt pelkistettyyn estetiikkaan, jossa ei ole perinteistä joulunpunaista, mutta ei myöskään synkän mustaa menoa. Huomaan myös kaipaavani enemmän ylellistä ja rauhallista tunnelmaa kuin tonttu-ukot hyppikää -meininkiä. 

5. Kynttilät vai jouluvalot?

Minulla ei oikeastaan ole jouluvaloja vaan kausivaloja. Ne laitetaan jossain vaiheessa olohuoneiden ikkunoihin ja siinä ne sitten palavat yöt ja päivät. Vaikka pidänkin synkeistä asioista, pitkään jatkuva kaamos kuluttaa ja vie kaiken energian. Kausivalot otetaan pois joskus maaliskuussa tai huhtikuussa. Kynttilät puolestaan ovat tunnelmointiin ja läsnäoloon. Ihan jo paloturvallisuussyistä läsnä kannattaa olla! 

6. Millainen musiikki jouluun kuuluu?

Maru olikin maininnut jo hurmaavat Chtulhuhenkiset joulurallatukset! Ne ovat hauskoja, kuten myös erinäisten metallibändien versiot Nightmare Before Christmasin soundtrackistä. Musiikilla luodaan tunnelmaa, ja jouluna voi kaivata rentoutumista mutta myös iloa. Voin soittaa esimerkiksi jousisoitinversioita metallibiiseistä tai ambienttia. Jos haluaa iloista ja energistä tunnelmaa, saatan laittaa jonkin jouluisen electroswinglistan soimaan.

7. Mistä jouluisesta elokuvasta pidät eniten?

Tämä on paha! En yleensä katsele jouluaiheisia elokuvia. About a boy -leffa ei keskity pelkästään joulunaikaan, mutta joulu on taustalla läsnä ja lopulta siinä vietetään yhdessä joulua eriskummallisilla tavoilla yhteen päätyneen ihmisjoukon kesken. Elokuvassa on mielekäs juoni, hauskoja kohtauksia ja hyvät näyttelijät. Suosittelen!

8. Minkä muotoisia piparkakkuja tekisit?

Sudenpäitä ja luudalla lentäviä noitia. Minulla oli joskus dinosauruspiparkakkumuotteja, mutta ne päätyivät yhdelle exälle erossa.  

9. Mikä on synkiöin joululahja, jonka olet saanut?

Se nyt ei tarkkaan ottaen ollut joululahja, vaan talvipäivänseisauksen lahja, mutta olen saanut kerran itse tehtyä hajuvettä. Siinä oli mausteinen kaunis tuoksu ja paljon gootahtavan synkkää romantiikkaa. Nykyään hajuveden purkki on Museum of Broken Relationshipsin kokoelmissa. 

10. Millaisen jouluneuleen valitsisit?

Olen ihan rakastunut Marun ideaan Edgar Allan Poe -teemaisesta neuleesta, ja nyt haluan sellaisen oikeasti. 😄 Minun jouluneuleeni voisi olla sellainen hämähäkinseittiä ja kaarnaa muistuttava liehuvainen juttu, jossa näyttää ihan metsässä asuvalta pahalta noidalta. 

Jos taas pitäisi kehitellä joku sellainen karmean ruma jouluneule, se olisi varmaan neulepaita, jonka päälle olisi tikattu kangasprinttinä yksi vanhoista Addams Family -sarjakuvien ruuduista, jossa Gomez Addams huomaa joulun aiheuttaneen hänelle kummallisen ja vastenmielisen kaipuun olla hilpeä.

Kuvassa Charles Addamsin sarjakuva, jossa Addamsin perhe kohtaa joulun.
Kuva Pinterestistä.

Millaisia sinun vastauksesi ovat näihin kysymyksiin? Kopio ne omaan blogiisi! Olisi ihanaa lukea niitä. 🧡 Kannattaa myös käydä katsomassa Marun vastaukset!

Kommentit

  1. Oli tosi kiva lukea sun vastauksia näihin! Tuo sun jouluneuleidea on aivan huikea ja nyt mulle tuli hirveä hinku katsoa Addams Familya! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Addams Familyn katsominen on oikein hyvä mielihalu. 😁Ja kiitos, kun teit tämän kysymyspostausjutun!

      Poista

Lähetä kommentti