Hyvää Yulea, joulua ja muita pyhiä!

 Toivottavasti teillä kaikilla on mukava ja rentouttava joulu tai mitä ikinä juhlittekaan! 😊

Lähikuva kuusesta ja siinä olevasta vintagehenkisestä paperisesta tähtikoristeesta.


Meillä joulu vietetään pienen läheisen porukan kesken. Kaksi ystävää on tulossa viettämään joulua minun ja Leijonan kanssa meille. Minulle on tärkeää, että vuodenvaihteessa voi rauhoittua, nauttia ja tehdä asioita, jotka antavat itselle iloa. Kaikenlaiset velvoitteet, että pitäisi ravata eri pyhäpäivänä eri sukulaisilla ovat ihan jostain hornan viimeisestä peräkellarista, enkä toivo sellaista pahimmalle vihamiehellenikään. Ellei sitten nauti sukuloinnista ja koe sitä oikeasti mukavaksi ja iloa antavaksi.

Päivän asun on tarkoitus olla mukava mutta kuitenkin hieman juhlava. Paksussa isossa paidassa on lämmin olla, eikä välttämättä tarvitse mitään täkkiä käpertyessään sohvalle kirjaa lukemaan.

Kuvassa nainen seisomassa kuusen vieressä. Hänellä on yllään iso viininpuaninen paita, jossa on vesiputouskaulus, ja housut, joissa on vaalealla pohjalla metallinen roiskeita muistuttava kuvio.


Ostin nämä housut alkusyksystä ja olen ollut tosi tyytyväinen. En edes muista, milloin minulla olisi ollut *gasp* vaaleat housut. Mutta pidän siitä, millaisen kontrastin ne luovat tummien yläosien kanssa. Toivottavasti en läikytä niille punaviiniä tai vastaavaa joulupöydässä. 😬

Housujen läikikäs kuviointi on minusta hauska, se muistuttaa maalitahroja tai jotain outoa munankuorta. Erityisesti pidän sen metallinhohteesta.

Kuvassa nainen istuu samoissa vaatteissa kuin yllä olevassa kuvassa.


Paita: R.E.D. EMP:ltä
Housut: NÜ Denmark
Kengät: ostettu Berliinistä

Tämän blogin ihan ekassa asupostauksessa mainitsin, että harvemmin kuljeskelen korkkarit jalassa kotosalla, vaan etäpäivänä ne vaihtuvat villasukkiin. Nyt joulukuusen kanssa asia saattaa olla toisinpäin, sillä villasukat ja irtoneulaset eivät ole kiva yhdistelmä. 

Lähikvua nauravasta naisesta.


Taisin mainita, että meillä on ensimmäistä kertaa kuusi Leijonan kanssa. Meillä ei siis tietenkään ollut mitään kuusenkoristeita, enkä alkanut ostella mitään muovipalloja. En myöskään halunnut ostaa isoa kasaa lasisiakaan, sillä hinta on aika kova kertaostokseksi, emmekä ole varmoja, innostummeko tulevina vuosina hankkimaan uudestaan kuusta. Tämä kuusi on joululahja Leijonan työnantajalta.

Lähikuva kuusenkoristeista. Nyt näkyy paremmin paperinauha, joka on tehty vanhan kirjan sivuista.

Päätin lähteä koristelussa hyvin maanläheiselle tai ainakin helposti maatuvalle linjalle. Askartelin siis koristenauhaa vanhan kirpparilta haetun kirjan sivuista. Löysin myös hauskan ohjeen, miten tehdään tähdenmuotoisia koristeita paperista. Lisää erilaisia muotoja löytyy esimerkiksi origamioppaista.

Toivotan tässä vaiheessa myös ihanaa vuodenvaihdetta! ❤️ Pidän pientä lomaa ja palaan taas 4.1.2021. Silloin aiheena on polyamoria ja yksisarviset. Kannattaa siis taas tammikuussa tulla nautiskelemaan arsenikista aamutuimaan kanssani!

Kommentit

  1. Ihania, jouluisia kuvia! <3 Pitää itsekin kokeilla noita paperikoristeita ensi vuonna, tosi nättejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ne oli yllättävän helppoja! Ihan vain kerran alkuun meinasin kirota, mutta sitten tajusin sen tähden taitteluohjeen. 😄

      Poista
  2. Aivan ihania joulukuvia! Nuo tähdet ja nauhat on niin upeita, että heti alkoi houkuttelemaan paperikoristeiden tekeminen :D Meidän kuusesta on jo monta vuotta löytynyt kaverilta lahjaksi saatuja muovisia mustan ja hopean värisiä palloja sekä itse tehtyjä käpykoristeita. Viime aikoina tarjolle on tullut myös valtavasti kauniita lasisia koristeita, jotka houkuttelevat kovasti. Niiden käytännöllisyys kuitenkin arveluttaa, sillä toisaalta haluaisin koristeiden olevan mahdollisimman huolettomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta ja hopea on tosi tyylikäs yhdistelmä. 😍 Kävyt kanssa on jotenkin ihanan maanläheisiä ja niiden muoto on viehättävä. Mua olisi kiinnostanut hankkia jättisuuria männynkävyn näköisiä käpyjä kuuseen, mutta tähän hätään en sellaisia löytänyt mistään. Ehkä ensi vuonna sitten. 😊

      Poista

Lähetä kommentti