Joululahja-ajatuksia

Kun aloin pohtia blogipostausta joululahjoista, mietin, että mistä olisi oikeasti eniten hyötyä. Harvalla gootilla tai muulla synkistelijällä on lähisukulaiset myös alternative-tyylisiä, joten millaisia lahjavinkkejä sitä oikeastaan kaipaisi? Minun vanhemmat ei ainakaan ole Morticia ja Gomez Addamsin ilmentymiä, vaan olen hankkinut heille lahjat yleensä Tuomaan markkinoilta tai lautapeliliikkeestä. Toisaalta monella saattaa olla puoliso ja ystäviä, jotka ovat alternative-henkisiä.

Kuvassa joululahjapaketteja.
Kuva: Ylanite Koppens Pixabaystä.


Tänä vuonna useat joulumyyjäiset on peruttu tai tullaan perumaan koronan takia. On upeaa, jos pystyt tukemaan kotimaisia yrittäjiä, joilta on mennyt koronan takia mahdollisuus myydä tuotteitaan. Tuomaan markkinat on vienyt markkinat verkkoon, joten sieltä voi katsoa joululahjoja vähemmän metallihenkisille sukulaisille!

Netin kautta tilatessa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, koska yrittäjän pitää postittaa tuote sinulle ja sitten sinun pitää saada toimitettua lahja eteenpäin. Fiksua on varmasti tilata tuote suoraan lahjan saajalle, vaikkei se silloin olisikaan kauniisti paketoitu ja tietynlaisella kortilla varustettu. 

Joululahjoja gooteille ja muille metallisteille

Kotimaisista yrityksistä tulee ekana mieleen gootti- ja alternativemuotia myyvät liikkeet 

Morticia

Cybershop 

Pahis 

Nämä eivät tietenkään ole joulutorilla myymässä, mutta niistä voisi löytää jotain kivaa läheisilleen. Tai sitten itselleen. 😉

Jos vaatteet ja asusteet eivät inspiroi, sisustustavarat ovat myös kiva lahjaidea. Etsystä löytyy paljon taiteilijoita ja käsityöläisiä, joilla on mielenkiintoisia synkkiä tuotteita. Nämä ainakin viehättivät minua (huom! En ole tilannut näiltä myyjiltä, joten en osaa sanoa mitään tuotteiden laadusta tai asiakaspalvelusta!):

Suloisen friikki lepakkonukke

Tuoksuvia pääkallokynttilöitä

Silmätauluja (löytyy eri väreissä myyjän sivulta) 

Vuohenkallotyyny

Etsystä löytyy vaikka millä mitalla muitakin ihania tuotteita, ja noiden listaamieni tuotteiden myyjiltä löytyy kaikenlaista muutakin jännää. Kannattaa kurkata!


Ensi torstaina ei poikkeuksellisesti tulekaan asupostausta, vaan tulen kirjoittamaan hienotunteisuudesta polyamoriassa.

Kommentit

  1. Lisään tähän vielä omat suosittelut kotimaisista gootti- ja alternativemuotiliikkeistä eli Deadfine, Totentanz ja Underground store. :)
    Unohtamatta moneen makuun sopivaa koruvalmistajaa Mine Güngöria!

    VastaaPoista
  2. Hyvä listaus! Mä voisin kans vinkata semmosesta kotimaisesta koruntekijästä kuin TaurusMakes, hänen koruja voi ostaa Etsystä ja Instagramista. :) Ja toinen alternativekoruja valmistava kotimainen Talking to myself, näitä koruja voi tilata nettikaupasta. Kumpienkin koruja omistan ja oon tykänny. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä olivat uusia merkkejä minulle, joten ihanaa, että jaoit. 💙😄

      Poista
  3. Hyviä vinkkejä ja tuli uusia merkkejä minullekin kommenteissa! Etsysta olen pyrkinyt tilaamaan itse käsityötä / kuvataidetta, ja ollut joka kerta todella tyytyväinen ♥ Sieltä kyllä löytyisi vaikka ja mitä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti