Synkkiä ajanvietteitä joululomalle

Tänä vuonna moni tulee viettämään joulun tai muut talvipäivän seisausta juhlistavat pyhät pienellä porukalla, kiitos koronan. Keräsin siis tähän postaukseen pari ajatusta, mitä gootahtavat tai muuten synkeästi orientoituneet ihmiset voivat tehdä. 

Lähikuva Ouija-laudasta.
Kuva Amy_Gillard Pixabaystä.


Erinäiset lautapelit 

Pidän lautapeleistä, mutten tykkää opetella sääntöjä, mikä on hankala yhdistelmä. Onneksi yleensä seurueessa on joku, joka osaa jo pelin tai sitten omaksuu säännöt nopeasti. 

Ex Libris on ihana peli, joskaan minä en ole siinä kovin hyvä taktikoimaan. Pelaajat ovat suurkirjastonhoitajan tittelistä kisaavia kirjastonhoitajia eräänlaisessa hieman fantasiamaailmalta haiskahtavassa kylässä. Pelissä on ihanat kuvitukset ja kyläläiset tuntuvat tykkäävät lukea noituudesta ja muista jännistä aiheista.  

Sitten on pari tarinankerrontaa hyödyntävää peliä: Hollow Woods ja Gloom. Hollow Woods ei ole kilpailuhenkinen peli, vaan siinä vain kerrotaan tarinoita korttien paljastamien kuvien ohjaamina. Gloomissa sen sijaan kerätään pisteitä. Kullakin pelaajalla on pelattavana perhe, jolle pitää kehittää mahdollisimman traaginen elämä ja vielä traagisempi kuolema. Muut pelaajat voivat sitten laittaa kapuloita rattaisiin. 

Kuvassa Hollow Woods ja Gloom-pelit.

Arkham Horror ja kaikki muu Chtulhu-mytologiaa hyödyntävä on lähellä sydäntäni. Näitä pelejä pelaan ihan suosiolla aina kokeneempien pelaajien kanssa!

Palapelit voivat kanssa olla ihanaa tekemistä ja monella firmalla on erilaisia gootahtavia, steampunkhenkisiä ja muita mitä mielikuvituksellisempia palapelejä. Ravensburgesilla on myös jonkilaisia pakohuonepalapelejä, joissa on useissa mukavan alternativehenkinen aihe, kuten noidan keittiö! Itse ajattelin kokeilla sellaista tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Ouija-laudalla pelaaminen on myös hauskaa ajanvietettä. Tosin täytyy sanoa, että omat pelikokemukseni ovat varsin kirjoitustaidottomista hengistä tai sitten siitä, että kaveri yrittää turhan ärhäkästi siirrellä osoitinta haluamiinsa kirjaimiin.

Addams Family -henkiset juhlatraditiot

Minusta on mukavaa tehdä joulutraditioita pienellä kalmankatkuisella twistillä. Perinteisten joulupiparien sijaan voi esimerkiksi askarrella dinosauruspipareita. Viisaiden tietäjien tähti siis vaihtuu dinosaurukset tuhoavaksi komeetaksi 😅

En voi suositella mitään Addamsien harjoittamien jäynien tekemistä naapureille. Olen kuitenkin miettinyt naapurin tonttukoristeita katsoessa, että voisinkohan laittaa yhdelle tontuista nenälävistyksen ja kuinkakohan kauan kestäisi, ennen kuin naapuri sen huomaisi. 

Hautausmaakävelyt

Varsinkin jos on lunta maassa, hautausmaalla voi olla erittäin tunnelmallista kävellä. Päiväsaikaan saa vähän valohoitoa ja näkee hautakivien kaiverrukset. Pimeän tultua voi tunnelmoida hautojen kynttilöitä ja kulkea itse taskulamppu tai lyhty valonaan. 

Jos mieli tekee reippailla ja saada sykettä vähän korkeammalle, hautausmaa ei välttämättä ole paras miljöö siihen. Se voi vaikuttaa epäkunnioittavalta niistä ihmisistä, jotka ovat käymässä sukulaistensa haudoilla.

Leffat, sarjat ja suoratoistopalvelut

Joulupyhinä on ihanaa rentoutua ja katsella vaikka aamusta asti Disneyn piirrettyjä tai vaikka kauhuleffoja jos siltä tuntuu. Mikäs sen hyggempää kuin Hannibal Lecter ja piparkakkujätskiä. 🖤

Oikein ihania joulupyhiä kaikille!

Kommentit

  1. Ja aina voi yhdistää lonkerot myös Gloomiin, kiitos Cthulhu-lisäosan! Sitä olisi kiva päästä pelaamaan, mutta tuo peli vaatii hyvää valaistusta ja viitseliäät pelaajat, että korttien tekstit jaksaa lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Välillä jos haluaa taktikoida, joutuu pitämään aikamoisen lueskelutauon, jos haluaa saada selvyyttä kaikkien pelikavereiden hahmojen tilasta. 😁

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niin on! 🤍Olen miettinyt, että yllättävän moni gootahtava peli tuntuu sisältävän tarinankerrontaa. 🤔Tai ehkä vain olen nähnyt tosi kapean siivun kaikista synkistä lauta- ja korttiepeleistä.

      Poista
  3. Pitäis ostaa toi Gloom! Mun veljellä on kans sellanen peli nimeltä Chez Goth, siinä ollaan gootteja ja pelin voittaa se joka on masentunein. :D tai oikeempi termi kai synkkämielisin, koska siinä kerätään gloom-pisteitä. Tosta pelistä on myös muita versioita, oon pelannut kans Chez Cthulhua.

    Yks mun lemppari kans on Secret Hitler, vaikka se nyt ei varsinaisesti varmaan mee synkiökategoriaan vaikka onhan natsit toisaalta aina synkkä aihe..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut kuullut Chez Gothista! Pitääpä tsekata. 😄Ja Secret Hitler on myös hauska peli!

      Poista
    2. Hei meillä saattaa olla ylimääräsenä Chez Goth.

      Poista

Lähetä kommentti