Ihmissusi paidassa ja käärmeitä säärissä

Tämän päivän asussa on aiempia asuja enemmän teininoitafiilikset. Tykkään tosi paljon erilaisista synkeistä tyyleistä, enkä aina halua pukeutua klassisesti toimistollekaan. Jotkut rakastavat isoja villapaitoja ja niihin pukeutumista syksyisin. En ole ehkä itse ihan päässyt sisälle siihen hommaan, mutta tykkään kyllä käyttää tällaista pitkää paitaa legginsien kanssa. 

Kuvassa nainen istuu pöydän reunalla. Hänellä on päällään pitkä musta collegepaita, jonka keskellä on ihmissusi.

Tätä asua olen iloisesti käyttänyt kerran livenä kokouksessa, jossa oli työpaikkani johtoporrasta. Olen ylpeä siitä, että kukaan ei kommentoinut asuani tai suhtautunut ammattitaitooni sen takia alentuvasti.

Paita: Killstar, Morticiasta
Legginsit: Onzie, Piruetista
Saappaat: Skopunkten
Kengännauhat: Nappitalo

Olen laiska tekemään kauheasti käsitöitä, mutta tykkään persoonallisista asusteista. Yksi helppo tapa piristää peruskenkiä on laittaa koristeelliset nyörit. Minulla on varastossa useammat eriväriset satiininauhat, joita voin vaihdella näihin saappaisiin kengännauhoiksi. Olen ostanut niitä ompeluliikkeistä ja joskus kirppareilta, kun joku on myynyt askartelukamojaan. 

Kuvassa nainen istuu pöydällä. Hän on nostanut jalat eteensä pöydälle.

Salainen paheeni on halvat kengät

En yleensä osta kalliita kenkiä, koska minulla on tapana tahtomattani pilata kenkien pinta. Se johtuu tavastani kävellä, jota en ole vuosienkaan saatossa saanut muutettua. Minulla on ketun askellus eli tassut asettuvat kävellessä peräkanaa ennemmin kuin hieman erilleen. Tästä seuraa se, että kenkien sisäpinta usein hankaa kävellessä toisiaan vasten ja onnistun tuhoamaan kenkien pinnan päkiöiden kohdalta.

Päkiöiden kohdan lisäksi saappaissa rikkoutuu helposti vetoketjun vedin. Vetoketjujen vetimet siis kolahtelevat aina välillä toisiaan vasten ja lopulta jompikumpi hajoaa ja irtoaa. Vetoketjua on sen jälkeen tuskallista ja kynsien kannalta tuhoisaa yrittää käyttää. Näistä saappaista olen korjauttanut vetoketjun suutarilla jo kerran ja taas meni toisesta saappaasta vedin rikki. Korjauttaminen alkaa jossain vaiheessa olemaan ärsyttävän kallista lystiä.

Koen huonoa omatuntoa siitä, että tuhoan vuodessa tai parissa kenkäparin ja joudun ostamaan uudet. Se ei todellakaan ole ekologista. Välillä olen miettinyt, olisivatko kalliimmat ja parempilaatuiset kengät hitaammin tuhoutuvia, mutta en ole vielä ollut valmis kokeilemaan. Parit vähän tyyriimmät juhlakorkkarit eivät ainakaan todistaneet tuon hypoteesin puolesta. 

Sen ainakin olen päättänyt, etten enää hanki pitkävartisia saappaita, joissa on sisäreunassa vetoketjut. En jaksa enää sitä, että ne menevät koko ajan rikki.

Kuvassa seisova nainen. Hänellä on päällään pitkä musta paita ja valkoiset käärmekuvioiset legginsit. Saappaat ovat polveen asti ja niissä on turkoosit satiininauhat nyöreinä.

Mistä istuvia legginsejä?

Seuraavaksi päästäänkin sitten päivän epistolaan eli loppuranttiin ja ratkaisuun!

Minun on tosi hankalaa löytää sopivia legginsejä, enkä varmaan ole ainoa haasteeni kanssa. Tosi usein tuntuu, että leggarit ovat pohkeista liian tiukat ja vyötäröltä liian löysät samalla kun kangas siukuu takamuksen päällä. Olen pari kertaa yrittänyt tilata tuotteita EMP:ltä, mutta joutunut palauttamaan, koska istuvuus on ollut huono. Enää en oikein uskalla tilailla sovittamatta, kun tuntuu, että aina arvioin koon väärin tai sitten pohkeet eivät mahdu lahkeisiin. 

Toinen rasittava puoli legginseissä on usein se, että ne eivät tule tarpeeksi ylös vyötärölle ja tekevät jenkkakahvat, tai vielä pahempaa: valuvat. En tiedä teistä muista, mutta minulle ainakin tulee epämukava olo vaatteissa, jotka eivät pysy päällä. 

Kuvassa nainen istuu pöydällä risti-istunnassa.

Olen keksinyt tähän valumisongelmaan ratkaisun: ostan legginsejä tanssiliikkeistä. Tanssiin tarkoitetut legginsit ovat oikeasti suunniteltu käyttövaatteiksi, joiden tulee pysyä päällä vaikka kyykit ja heilut. Nämä käärmeennahkakuvioiset leggarit on ostettu Turussa päiväreissulla Piruetti-nimisestä tanssiliikkeestä. Tanssiliikkeiden leggareissa ei yleensä ole samalla tavalla näkyviä saumoja kuin useissa urheilulegginseissä.

Kommentit

 1. Ihastuin tuohon paitaan, ihana asukokonaisuus ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja toi paita on tosi mukava, ja kun se on löysä, sitä ei tarvitse pestä ihan joka kerta, vaan riittää, kun tuulettaa partsilla kunnolla käyttöjen välissä. 😄

   Poista
 2. Ihana asu! Varsinkin tuo paita. <3 Killstarin vaatteissa on aina niin kivat printit! Mulla legginseissä usein on ongelmana, että ne kuluu suht nopeasti haaroista puhki koska reidet hinkkaa vastakkain. :D Pitääpä käydä kattomassa tanssiliikkeiden valikoimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi haaroista kankaan kuluminen on niin ärsyttävää! Tanssileggarit tuntuu usein olevan suht paksua ja liukasta materiaalia, joten hankaaminen on siltä osin minimoitu. 😊

   Poista

Lähetä kommentti