Ihmissusiaiheista viihdettä

Olen viime aikoina kaivannut enemmän ihmissusia elämääni. Ja kun sellaisten manifestoiminen tässä todellisuudessa on hieman haastavaa, elokuvat ja sarjat ovat hyvä korvike. Tässä lista suosikki-ihmissusistani tällä hetkellä, toivottavasti siitä on iloa muillekin!

Täysikuu.
Kuva Brenkee Pixabaysta.


Ginger Snaps -elokuva (2000)

Ihan loistava elokuva kahdesta nuoresta naisenalusta amerikkalaisessa pikkukaupungissa. Ihmissusiuden voi nähdä symbolina esimerkiksi seksuaalisuuden tai naiseuden heräämiselle, mutta elokuvassa on niin paljon enemmän. Tärkeä teema on myöskin läheisen hyväksyminen sekä perheenjäsenten välinen luottamus ja rakkaus. Sekä mihin asti tuo rakkaus oikein riittää.

Lisätietoja elokuvasta

The Company of Wolves -elokuva (1984)

Mainitsinkin edellisessä päivityksessä, että minun oli tarkoitus pitää leffailta ystävän kanssa ja katsoa tämä 80-luvun lahjan maailmalle hyvän viinin ja herkullisen kakun ryydittämänä. Valitettavasti ystäväni oli flunssassa, joten suunnitelma siirtyy toteutettavaksi jonnekin lähitulevaisuuteen. Olen katsonut leffan elämäni aikana varmaan kymmenen kertaa jo, joten voin suositella sitä suurella sydämellä. Angela Carterin novellikokoelmaan löyhästi perustuva elokuva on ihanan sadunomainen ja täynnä omatoimisia naisia. Elokuvassa on myös hieman huvittavia 80-luvun kauhuleffojen hurmeisia erikoistehosteita, mutta niitä ei onneksi ole kovin paljoa, eikä ällötyshetkiä ole liikaa.

Lisätietoja elokuvasta

Hemlock Grove -sarja (2013–2015)

Synkkää silmänkarkkia ja paljon popkulttuuriviittauksia mm. Twin Peaksiin! Tässä sarjassa on myös tosi hyvä soundtrack, josta on tarttunut monta biisiä soittolistoilleni. Täytyy tosin tunnustaa, että olen itse aikanaan katsonut vain ensimmäisen tuotantokauden. Olin melkein pari vuotta tauolla Netflixistä, ja en sitten myöhemmin tullut sarjaa katsoneeksi. Ajattelin, että voisin aloittaa sarjan uudestaan alusta tässä lähitulevaisuudessa.

Lisätietoja sarjasta

Blood and chocolate (2007)

Hyvin löyhästi samannimiseen kirjaan perustuva elokuva, jossa piristävää on se, ettei ihmissusiutta tällä kertaa linkitetä niin voimakkaasti nuoren naisen seksuaalisuuden heräämiseen, eikä ihmissusi ole se outo ulkopuolinen. Tällä kertaa ihmissudet ovat yhteisö, jonka säännöistä päähenkilö pyristelee eroon.

Lisätietoja elokuvasta


Onko sinulla lisää vinkkejä hyvästä ihmissusiviihteestä?

Kommentit

  1. Mulle ei tule mieleen ihmissusielokuvia, mutta kavereiden kanssa pelailtiin One Night Werewolf-peliä ja se oli tosi hauska, suosittelen! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti