Päivä kotiopettajattarena

Pidän erilaisista vintagevaikutteita tai goottiromantiikkaa hyödyntävistä asuista. Jälkikäteen kuvia katsoessa totesin, että näytän hieman joltain kotiopettajattarelta tässä asussa. Tosin enemmän sellaiselta synkässä viktoriaanisessa kartanossa karttakepin kanssa heiluvalta opettajalta kuin kotonaan zoomin edessä luennoivalta kasvattajalta. 

Kuvassa nainen, jolla on puhvihihainen paita.


En yleensä hanki suoria hameita, mutta tämän hameen kangas oli tosi mukavan tuntuista ja siinä on takana halkio, jonka ansiosta vaate kuitenkin liikkuu mukavasti kävellessä. Eikä sen takia joudu töpöttämään jotain miniaskeleita ja kirota, kun ei ehdi bussiin. 

Kuvassa nainen, jolla on päällään musta pitkä hame ja musta puhvihihainen paita.


Tätä paitaa olen hillonnut vaatekomerossa useita vuosia. Aina välillä se ei olisi mahtunut edes päälleni, mutta jokin sai kuitenkin pitämään sen. Kai olin optimisti ja se kannatti, sillä kun aloin jälleen urheilla säännöllisesti, paidan napit menivät taas kiinni. Saattaa myös olla, että olin vain niin pihi, kun olin löytänyt paidan aikanaan parilla eurolla ja se oli niin nätti ja erikoinen, etten raaskinut luopua siitä.

Iloisesti hymyilevä nainen.


Hame: kirpputorilta
Paita: kirpputorilta, alunperin Zara
Vyö: Stockmann
Rintakoru: Joku goottikorujen tekijä kauan sitten
Sukkahousut: Vogue
Kengät: K-citymarket

Vilauttelut kuriin neppareilla

Mainitsin yhdessä aiemmassa postauksessa, että kehon muodoista riippuen paidan napit eivät välttämättä asetu luontevaan kohtaan, vaan kangas voi liikkeiden seurauksena "irvistää" ja esim. vilautella rintaliivejä.

Yksi kikka estää tätä on ommella tietyn kohdan nappien väliin nepparit, jotta kangas pysyy siitä paremmin kiinni. Näitä neppareita ei huomaa ollenkaan ulkoa päin. 

Lähikuva paidasta, jossa on neppareita ja rintakoru.

Tuossa kuvassa näkyy neppareiden lisäksi rintakoru, joka on varmaan sellaiset kohta 10 vuotta vanha. En tiedä, moniko muistaa noita, mutta tuollanen zombie-kameekorumuotti oli monen käsityöläisen työkalupakissa ja näitä löytyi vaikka minkälaisissa väreissä. Omani on tasaisin väliajoin päätynyt johonkin asuun mukaan.

Kommentit

  1. Nätti asu! Tuo paita on superkiva, täynnä kaikkia ihania yksityiskohtia! :) Mulla on tuollainen cameokoru kaulakoruna, se on varmaan joskus aikoinaan jostain käsityömessuilta tms ostettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 🧡 Olisi kivaa nähdä blogissasi, miltä sinun koru näyttää! 😊

      Poista

Lähetä kommentti