Tiisin’ Designin kasvomaskit

Kasvomaskit ovat pandemia-ajan pakollinen asuste, ja on mukavaa, jos ne välillä sopivat muuhun pukeutumiseen, eivätkä ole pelkästään funktionaalisia kirurgisia kertakäyttösuojuksia.

Ihminen kankainen kasvomaski naamalla.


Olen todella tykästynyt Tiisin’ Design -nimisen pienyrityksen maskeihin. Niissä on hyvä muoto, joka istuu (ainakin minun) kasvoihin hyvin. Hinta-laatu-suhde on myös erittäin hyvä ja maskit ovat kestäneet keittämistä ilman hirveää haalistumista tai nuhjuiseksi muuttumista. 

Minusta on myös hienoa, että asiakas voi valita, haluaako hän maskeihin korvan ympäri menevät kumilenkit vai lenkit, jotka kulkevat pään ympäri. Itse en ollenkaan pidä sitä, miten lenkit hiertävät korvien takaa, joten valitsin pään ympäri menevät versiot.

Ihminen kasvomaskilla, jonka kuminauhat menevät pään takaa, ei korvien.


Lenkeissä on käytetty sen verran joustavaa kuminauhaa, että maskin saa helposti venytettyä pään yli. Tilasin omat maskini keväällä ja vaikka olen keitellyt niitä säännöllisesti, kuminauhat eivät ole vieläkään hapertuneet tai menettäneet kimmoisuuttaan. Kuminauhat voi tarvittaessa vaihtaa helposti, mikä on hyvä juttu. Nehän ovat todennäköisesti se, mikä ekana maskeista hajoaa.

Jos maski on pitkään päässä, voi tuollainen takaraivoa pitkin menevä kuminauha hieman litata hiuksia. Tai lenkki voi näyttää tyhmältä, jos se asettuu huonosti. Riippuu myös kallon muodosta, mihin kohtaan lenkki asettuu niin, ettei se valahda alas. 

Tiisin’ Designin maskit ovat kuitenkin sen verran hyvin muotoonommeltuja, että ne pysyvät minulla naamalla myös silloin, kun olen jättänyt molemmat lenkit niskan alle. Tällöin maski ei ole tietenkään aivan yhtä tiukasti naamalla, joten jos on taipumusta aivastella tai yskiä, suosittelen laittamaan lenkit kunnolla pään ympäri. 

Värivaihtoehtoja on useita. Koska kyseessä on yhden hengen yritys, maskeihin käytettävät kangaserät ovat melko pieniä ja täten tyylit vaihtelevat isoa firmaa enemmän. Minusta se on mukavaa, sillä kokomustiin asuihin on kiva yhdistää joku väripilkku.

Kuusi eriväristä maskia.


Minulla itselläni on kahdeksan maskia, eikä määrä tunnu olevan ihan riittävä. Niitähän kuluu helposti pari kolme päivässä, jos käy vaikka toimistolla ja käy lounastunnilla hakemassa jostain ruokaa tai joutuu tekemään työtehtäviä, joissa on muiden ihmisten kanssa samassa tilassa. Olen harkinnut, että voisin tilata vielä muutaman maskin lisää.

Maskeissa on kolme puuvillaista kangaskerrosta, jotka selvästi estävät suuria pisaramääriä lentämästä ympäriinsä, jos sattuu aivastamaan. Maskeja ja niiden suorituskykyä ei ole testattu missään laboratorioissa, joten en osaa sanoa enempää niiden kyvystä kontrolloida hengityksen mukana kulkevia pöpöjä. Kun kesällä käytin maskien kanssa aurinkolaseja, rillit huurustuivat helposti, mikä kertoo siitä, mihin suuntaan kosteus menee. Ei selvästikään mennyt helposti kankaan läpi. Minusta tämä oli ihan hyvä asia. 😊

Inhminen musta maski päällään.


Millaisia maskeja sinä olet käyttänyt, ja oletko jo ehtinyt tottua maski naamalla kulkemiseen?

Kommentit

  1. Mulla on muutama kokomusta kangasmaski, ja yksi missä on värikkäitä kukkia mustalla pohjalla. Se kukallinen tuntuu jotenkin aina liian värikkäältä, eli onkohan kerran päässyt käyttöön :D
    Kaikista eniten oon kyllä tykästynyt ihan mustiin kertakäyttömaskeihin, ovat kevyitä ja niissä on helppo hengittää. Omissani on vielä nenällä se taivutettava rautalanka, niin saa muotoiltua aika hyvin ettei lasitkaan kovasti huurustu. Silmälasien muoto kyllä vaikuttaa tähän myös paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole aiemmin nähnyt mustia kertakäyttömaskeja! Pitääpä tsekata, mistä sellaisia saisi. Kiitos, kun vinkkasit! 😊

      Poista
  2. Upeita kuoseja kyllä! Tuo pään taakse menevä kuminauha on kyllä hyvä idea. Mä olen itselleni tehnyt 10kpl kangasmaskeja, ja voisin tehdä nyt muutamat lisää juurikin noiden konttoripäivien takia. Miehelle tein muutamat kappaleet myös, ja valittaa kovasti siitä, kun hiertävät korvan takaa eli täytyisi varmaan vaihtaa nuo kuminauhat tuollaisiksi :p

    Myös mun logiikallani nämä sentään estävät pahimpia pärskeitä, ja jos maskia vaihtaa tarpeeksi usein, lienee se parempi vaihtoehto kun ei maskia lainkaan. Eiväthän nämä kankaiset yhtä tehokkaita ole kun ne ns.kirurgiset, mutta en ole kokenut tarpeelliseksi hankkia sellaisia, kun en joudu olemaan lähikontaktissa juuri kenenkään kanssa missään.

    VastaaPoista
  3. Joo, parempi kangasmaski kuin ilman. 😊 Toivottavasti miehesi tulee tykkäämään enemmän maskeista, jotka ei hinkkaa korvan takaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti