Noita jo pienestä pitäen

Eilen oli palmusunnuntai, joka lapsena oli toinen suosikkijuhlapyhistäni. Vain Halloween oli parempi kuin pääsiäinen. Syy oli tietenkin se, että virpomaan lähtiessä saattoi pukeutua noidaksi. Minusta oli mahtavaa askarrella pajunoksista vitsoja, joilla voisin toivotella naapureille onnellista vuotta ylipitkällä virpomisrunolla, jota olin modernisoinut. Ja karkkia rakastavana kakarana olin myös varsin onnellinen traditiosta, jossa sai paljon suklaata.

Pajunkissoja, joissa on silkkipaperista tehtyjä kukkia.

Tällainen oli loitsu, jota sitten rallatin ihmisille (heteronormatiivinen ydinperhefantasia, mutta 90-luvun lapsi ei paljoa muusta tiennyt):

Virvon varvon
tuoreeks terveeks
tulevaks vuodeks
isännälle iso auto
emännälle lottovoitto
pojalle polkupyörä
ja tyttärelle tietokone
paljon onnea toivotan sulle
pienoisen palkan annathan mulle

Alkuperäisessä runossa emäntä taisi saada uuden kirnun ja muut perheenjäsenet muita maalaistalossa arvostettuja hyödykkeitä. 

Jossain vaiheessa tulin yli-ikäiseksi virpomiselle, ja kerran vuoteen laitettavien noidan vaatteiden sijaan olin löytänyt internetistä tietoa wiccoista, pukeuduin mustaan ja kuuntelin Nightwishia. Eli tietyt lapsuuden kiinnostuksen kohteet eivät välttämättä katoa, vaan ne ovat osa ihmisen persoonaa ja saavat uusia muotoja ihmisen kasvaessa ja kokemusten karttuessa.

Aikuisena olen pitänyt sitten noitabrunsseja virpomispäivänä. Olemme tehneet kaikenlaisia herkkuja ja tietenkin ilmentäneet teemaa pukeutumisessamme. Pari vuotta sitten brunssi toteutettiin piknikkinä eli laitoimme keittiön lattialle viltin ja isoja tyynyjä. Ympärillä olivat suurin piirtein kaikki huonekasvimme, joten siinä oli eräänlainen viidakkotunnelma, kun loioimme tyynyillä ja siemailimme roséskumppaa palmun alla. 😄

Onko sinulla mitään hauskoja perinteitä, joita toteutat pääsiäisenä tai kevätpäiväntasauksen aikaan? Olisi ihanaa kuulla kommenteissa ja mahdollisesti kehittää niiden inspiroimana uusia omia traditioita!

Nyt koronan takia noitabrunssia ei toteutettu, mutta teimme hyvää ruokaa Leijonan kanssa ja minä askartelin meille kotiin koristeeksi virpomisoksia ja tutustuin uuteen True Heart Intuitive Tarot -korttipakkaani. Lähitulevaisuudessa esittelen sen täällä blogissa ja kerron, mitä hyviä ja mahdollisesti ei niin hyviä puolia tuossa pakassa on. 

True Heart -tarotkorttipakka.


Olen nyt runsaan viikon lomalla, joten seuraava päivitys blogiin tulee 8.4. torstaina ja silloin on vuorossa hieman noitamainen asu, jonka olen hankkinut muutamia vuosia sitten pääsiäisenä New Yorkista. 🤍

Kommentit

  1. Hei! Uusi Tarot pakkasi näyttää kiehtovalta. Ois kiinnostavaa kuulla sitten komuksia pakasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Testailen sillä niitä esittelemiäsi 4 krtin ennustuksia ja laitan maanantaina blogiin fiiliksiä pakasta. :)

      Poista

Lähetä kommentti