Villainous-lautapelistä hupia synkistelijöille ja Disney-faneille

Olin viime kuussa parin opiskelukaverini kanssa iltaa viettämässä, ja pelasimme lautapeliä, jossa seikkaillaan Disney-pahiksina. Minusta peli oli tosi hauska, ja suosittelen sitä lämpimästi. Peli löytyy esimerkiksi Helmet-kirjaston valikoimasta, samoin Pirkanmaan kirjastoilta. Tässä hieman lisäinfoa, miten peli toimii (ei hätää, en selitä koko sääntökirjaa läpi!)

Peliä voi pelata 3–6 henkilöä. Jokaisella on oma pahishahmonsa, joka seikkailee omassa maailmassaan. Jokaisella pahiksella on oma tavoitteensa, jota pelaaja yrittää toteuttaa. Muut pelaajat voivat pelata toisilleen ongelmia ratkottavaksi (valkoinen pakka). Pakasta saattaa tulla esimerkiksi sankarihahmo, joka pahiksen pelaajan pitää yrittää kukistaa. 

Villainous-pelilauta. Keskellä kolikkokippo, ympärillä jokaisen pahiksen oma pelilauta.

Sattumaa ja taktikointia sopivassa suhteessa

Pelaajilla itsellään on tumma pakka, josta he saavat käteensä esimerkiksi liittolaisia, esineitä ja tapahtumia. Jokaisella hahmolla on oma toimintamekaniikkansa, joten muut pakan korttityypit vaihtelevat. 

Pahattaren pakka ja valkoinen pakka. Esimerkkikortit esillä: esine, sankari ja kirous.

En ala selittämään koko pelin sääntöjä, mutta tästä ominaisuudesta pidin: kun vastustajat pelaavat toisilleen valkoisen pakan kortteja, korteilla voi peittää pelilaudalla olevia toimintoja. Pelaajan mahdollisuudet tehdä asioita siis riippuvat siitä, mihin kohtaan hän on siirtänyt muovisen pelihahmonsa, ja jokaisessa ruudussa on aina erilaisia symboleja kertomaan, mitä asioita pelaaja voi sillä vuorollaan tehdä. 

Jafarin pelilauta. Valkoisen pakan kortit peittävät puolet kaadesta ruudusta (neljä ruutua yhteensä).

Pakoista nousee sattumanvaraisesti kortteja, ja niitä voi yrittää hyödyntää eri tavoin. Osa hahmoista tarvitsi tietyn kortin, jotta voivat toteuttaa tavoitteensa. Jos kortti on jäänyt pakan pohjalle, se voi olla pelaajalle vähän ärsyttävää. Paras lääke siihen on, ettei ota hommaa kovin vakavasti. 

Eri hahmoilla pelaaminen tuo vaihtelua

Minusta peli oli todella hauska ja visuaaliselta ilmeeltään se oli karkkia synkistelijöille. Haluaisin asioita, joissa on näiden pakkojen tyylistä kuvitusta. 😍

Viisi pahiskorttipakkaa. Jokaisessa on art nouveau -henkiset koristeet.

Pelasimme kaverieni kanssa lautapeliä kaksi kertaa, ja toisen kerran jälkeen yksi ystävistäni totesi, että kun pelin logiikan tajuaa, se on aika helppo. Minä en ehtinyt tajuta sitä kahdessa pelikerrassa, mutta  ystäväni onkin minua parempi loogisessa ajattelussa ja ylipäätänsä harjaantuneempi hahmottamaan pelien toimintaa. 😊

Minusta pelistä riittää hupia useammallekin pelikerralle, varsinkin jos vaihtelee välillä pelattavaa hahmoa. Hahmoihin eläytyminen lisää myös hupia: jos häviääkin pelin, voi vetää sen leikiksi ja sadatella kuin kunnon Disney-pahis!

Kommentit

  1. Mä oon miettiny tota peliä useampaankin kertaan, mutta teemapeleillä on tapana olla joko ihan hyviä tai sitten tosi huonoja, joten en ole uskaltanut hankkia. Hyvä kuulla ettei se ole ihan sysipaska kuitenkaan niin voin jatkaa haaveilua. :)
    Ei myöskään tullut mieleenkään että kirjastosta voisi lainata lautapelejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kanssa vasta vähän aikaa sit tajunnut, että kirjastosta saa lautapelejä. 😄 Tuota peliähän voi kokeilla ensin kirjastosta hankittuna ja jos sitä tekee mieli pelata sen jälkeenkin, sitten sen voi hankkia omaksi.

      Poista
  2. Tää on aivan huippu peli! Pelataan miehen kanssa tätä melkein viikottain, koska aina riittää variaatioita kun pelataan eri hahmoilla. Tähänhän on olemassa myös neljä lisäosaa joissa jokaisessa on kolme hahmoa lisää. Näin ollen peliin saa niillä helposti lisää uudelleen peluu arvoa :) (meiltä löytyy kaikki lisuritkin, tosi faneja siis :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kuulostaa hienolta! Siinä on jo sen verran monta pahisroolia, ettei tosiaan aika käy tylsäksi. 😍

      Poista

Lähetä kommentti