Goottimaista piristystä toimistotyyliin

Tässä asussa pääroolissa on kauhuteemainen rintakoru, jonka ostin viime kuussa Ropeconista. Korun tehnyt artesaani on Witch Bitch Craft. Ihastuin heti tekijän karmiviin mutta veikeisiin tuotteisiin, ja tässä postauksessa esittelen toisen hankinnoistani. 

Nainen, jolla päällään musta coctail-mekko. Naisella on vihreää huulipunaa ja pääkallon ja kärpässienen sekoitus rintakorussaan.

Asu on sellainen, jonka voisin laittaa päälle mennessäni toimistolle. Periaatteessa kokonaisuus on asiallinen, jopa konservatiivinen, mutta vihreä huulipuna ja pääkallo-kärpässieni-hybridiä esittävä rintakoru tekevät kokonaisuudesta poikkeavan.

Rintakoru, jossa on mustalakkinen kärpässieni, jolla on pääkallon kasvot.

Mekon olen ostanut vuonna 2019 käydessäni Lontoossa. Löysin sen vintagea ja uustuotantoa olevaa alternative-vaatetta myyvästä putiikista. En alkuun meinannut  yhtään muista paikkaa, mutta kun googlailin mekon merkin (Collectif), löysin heidän nettisivuiltaan kauppojen tiedot. Kävin näköjään sellaisessa paikassa kuin Old Spitalfields Market, joka on jonkinlainen vanha tehdaskiinteistö, joka oli muunnettu söpöksi kauppakeskittymäksi erilaisine putiikkeineen, ravintoloineen ja kahviloineen. Voin suositella paikkaa, jos Camden alkaa tuntua jo liian tutulta, ja menee mieluummin lasikaton alle ostoksille.

Nainen, jolla päällään musta coctail-mekko. Naisella on vihreää huulipunaa ja pääkallon ja kärpässienen sekoitus rintakorussaan.

Mekko: Collectif
Kaulakoru: muistaakseni joku kylkiäislahja äitini lehtitilauksesta kauan sitten
Korvakorut: Sinebrychoffin taidemuseo
Rintakoru: Witch Bitch Craft
Kengät Red Shoe

Nainen päällään musta vartalonmyötäinen mekko. Nainen on kävelemässä poispäin.

Koruiksi valitsin helmiä, koska assosioin ne korrektiuteen, porvarillisuuteen, joskus jopa jäykkyyteen, mutta toisinaan ylellisyyteen. Halusin luoda niillä kontrastia karmivaan rintakoruun. Olen saanut molemmat korut. Kaulakoru oli muistaakseni jonkinlainen kylkiäinen äitini hankkimassa lehtitilauksessa ja korvakorut puolestaan voitin muutama vuosi sitten Sinebrychoffin taidemuseon järjestämässä somekilpailussa. Tässä alla kuva, jolla voitin. Kuvan piti olla museosta, joten päätin tehdä tribuutin heidän kokoelmassaan olevalle fauniveistokselle. 😆

Kaksi kuvaa allekkain, ylemmässä marmorinen veistos makaavasta faunista, alemmassa nainen asettuneena samaan asentoon sohvalle.

Mutta takaisin lähimenneisyyteen. Kuvasimme tämän tuoreen asun Pekka Halosen kotimuseolla eli Halosenniemessä. Kyseessä on siis Halosen aikanaan rakennuttama ateljee-koti Tuusulassa. Kyseessä on museokorttikohde, ja sen lähellä on myös muutama muu kulttuurikohde, kuten Sibeliuksen kuolinmökki. Todella mukava paikka käydä vaikka kesäisenä sunnuntaina. Halosenniemessä on vaihtuvia näyttelyitä, joten siellä on kiinnostavaa käydä useamminkin kuin kerran vuodessa.

Nainen seisoo pihalla hirsitalon edessä.

Halosenniemi on luonnonsuojelualuetta, joten valitsin matalat kengät, joissa oli helpompi kuljeskella polkuja. Museoitua rakennusta ympäröi kaunis puutarha, hyötykasveja sekä luonnontilaista kalliota. Nämä avokkaat ovat mokkanahkaa ja hankittu Helsingistä kenkäliikkeestä nimeltä Red Shoe. Nimestä huolimatta heillä on kenkiä kaikissa väreissä, ja valikoima on mukavan monipuolinen myös kenkämalleiltaan.

Kommentit

  1. Tosi tyylikäs look! Ihanan selkeä ja kivat yksityiskohdat. <3 Pitäispä muuten käydä Halosenniemessä nyt aikuisenakin. Peruskoulussa meitä vietiin aina sinne ihan kyllästymiseen asti, ja nykyään sitä varmaan osaisi arvostaa ihan eri tavalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 🧡 Ja joo, lapsuuden hyvää tarkoittavat kouluretket voi pilata hetkeksi kivankin kohteen. 😅

      Poista

Lähetä kommentti