HEX HEX -noitalehti: viehkeää kuvitusta ja syvällisiä säkeitä

Sain tänään postissa ekan numeron HEX HEX -pienlehdestä eli zinestä, ja olen käyttänyt työpäivän jälkeisen ajan sen lueskelemiseen. Jos zinet ei ole tuttu asia, lyhyesti selitettynä ne ovat underground-henkisiä painotuotteita, joita esimerkiksi yksittäinen taiteilija tai pieni yhteisö tuottaa. Zine saattaa olla esim sarjakuva-albumi tai muu taiteellinen julkaisu. Usein zinellä ei ole mitään lukkoon lyötyä julkaisuaikataulua.

HEX HEX -lehti, ympärillä köynnöskasvi ja kultainen hyönteiskoriste.

HEX HEX on instagramtilinsä mukaan noitamainen zine-lehti noitamaisille sieluille, ja lehden sisältö vastaa luonnehdintaa. Suurin osa sivuista on tehty kollaasitekniikalla, ja HEX HEX -zinessä on yhdistelty hauskasti vanhaa ja uutta, popkulttuuria ja rituaaleja. Lehti on englanninkielinen.

Vaikka lehdessä on vain 19 sivua, niiden tarkasteluun voi upottaa paljonkin aikaa. Osa sivuista on täynnä kaikenlaista mielikuvitusta kutkuttavaa. 😄 Kuvitus on ihanan synkkää, mutta seesteisellä tavalla. Tämän ensimmäisen numeron teemana olivat elementit maa, vesi, tuli ja ilma. Lehti sisältää pieniä loitsuja, iskulauseita ja pohdintaa erilaisista magian muodoista.

Minuun vetosi myös todella paljon elämänasenne, joka HEX HEX -lehdestä huokuu. Se on avoimesti ja voimakkaasti queer. Se kannustaa olemaan rohkeasti oma itsensä, rakastamaan ja olemaan onnellinen. En halua kertoa kovin yksityiskohtaisesti sisällöstä, jotten spoilaa lukuelämystä muilta. Haluan kuitenkin mainita, että minuun kolahti erityisesti katkelma maamagiasta. En ole itse puuhaillut mitenkään hirveästi elementtien kanssa, enkä miettinyt nopeutta tai rytmiä osana noituutta.

Jään odottamaan mielenkiinnolla, mikä on seuraavan numeron teema ja sisältö. 

Kommentit