Jenni Johannes Uniquen senkki

Muutto kerrostaloasunnosta omakotitaloon on saanut aikaan tarpeen uusille huonekaluille. Ostin kesällä tori.fi:n kautta kauniisti tuunatun vanhan senkin, jonka esittelen tässä postauksessa.

Vaalean violetiksi maalattu vanha senkki.

Senkin on tuunannut Jenni Johannes Unique eli kierrätyksestä ja ranskalaisista kalkkimaaleista innostunut moniosaaja. Tällä kalusteiden uudistajalla oli hirmu kauniita tuotteita myynnissä, ja arvoin pitkään tämän violettiin vivahtavan senkin ja yhden vihertävän pikkukaapin välillä. Päädyin kuitenkin tähän, sillä se vastasi enemmän sitä orastavaa ajatusta, mikä minulla ja Leijonalla on ollut saunan yhteydessä olevasta huoneesta. Vihreää kaappia harkitsin kirjakaapiksi työhuoneeseeni, mutta se ei sopinut yhtään siihen ajatukseen, mikä minulla oli puna-valkoisista kalusteista, joita varten olin jo kerinnyt ostaa maalit.

Senkki on ihanalla tavalla monipuolinen, ja sen voisi yhdistää moneen eri tyylisuuntaan. Se sointuisi mukavasti rokokoohuonekaluihin, mutta ihan yhtälailla siinä on jotain aavistuksen orientalistista. Olemme suunnitelleet saunan yhteydessä olevasta huoneesta jonkinlaista spa/lounge-huonetta, jonka tyyli voisi hakea inspiraatiota 1800- ja 1900-lukujen taitteen tyylisuuntauksista.

Senkin ovenkahvat, nuppeina orientalistiset kultaiset vetimet.

Senkin päällä on kolme vanhoista astioista tuunattua kynttilätelinettä. Ne löysin kesällä maalaismarkkinoilta, mutta en valitettavasti kirjoittanut ylös myyjän nimeä ja yhteystietoja. Idea on hauska ja varmaan helppo toteuttaa, kunhan vain omaa jonkun tavan kolvata kaksi metallipintaa yhteen. 

Kuten senkki, myös näissä kyntteliköissä vanhoille esineille annetaan uusi elämä. Kermakot ja sokeriastiat muuttuvat kynttilätelineiksi, ja taustalle juotettu koristeellinen metallilautanen suojaa seinää nokitahroilta.

Tuunattu kynttiläteline, jossa antiikkinen lautanen ja sokerikko on juotettu yhteen.

Pienissä astioissa on hiekkaa, johon voi asetella esimerkiksi tuikkukynttilän. Emme ole vielä saaneet aikaiseksi ottaa niitä käyttöön, sillä senkkiä lukuun ottamatta tuo huone on tyhjä. Tuntuisi vähän hölmöltä kökkiä siellä, kun muissa huoneissa on esimerkiksi sohvia ja telkkari. 😂 Siinä sitä sitten istuisi senkin edessä ja tuijottaisi kynttilän liekkejä…

Onko sinulla ajatuksia, millaiset huonekalut tai sisustus sopisivat tuon senkin kanssa yhteen? Ideat olisivat tervetulleita! 😊

Kommentit

  1. On kyllä upea senkki ja yksityiskohdat! Tuollaiset "välitilat" osaavat kyllä olla siitä hiukan hankalia, että siellä harvemmin tulee vietettyä aikaa :D Toivottavasti saatte tilan hyödynnettyä ja tehtyä mahdollisimman viihtyisäksi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti