5 vampyyrileffaa Netflixistä pimeneviin iltoihin

Jos kaipaat vähän enemmän vampyyrejä elämääsi, se onnistuu näiden viiden leffan avulla. 😊 Kerron jokaisesta leffasta, miksi itse tykkäsin siitä ja millaiselle yleisölle se sopii. Ei huolta, kerron leffoista lyhyesti välttäen spoilereita, jotta katselunautinto säilyisi. Nämä kaikki leffat löytyvät tällä hetkellä Netflixistä.

Laskeva aurinko puun lehtien takana.
Kuva Pixabaysta.

Blood red sky

Elokuva yhdistää yliluonnollisen kauhun ja trillerin elementtejä, sillä kaapatussa lentokoneessa on kaappareiden lisäksi vampyyrejä. Tämä asetelma voi kuulostaa aikamoiselta b-luokan toimintarällästykseltä, mutta toiminnan lisäksi siinä on paljon muutakin. Ehkä osasyynä on se, että kyseessä on hyvin kansainvälinen tuotanto, ja Hollywood-purkan sijaan elokuvassa on moniuloitteisuutta. 

Tykkäsin elokuvasta, se oli raikas toteutus klassisesta aiheesta. Elokuva sopii niille, jotka tykkäävät trillereistä sekä draamasta, jossa keskiössä on ihmisen taistelu ristiriitaisten halujensa keskellä.

Night teeth

Nuori mies päätyy tahtomattaan osaksi vampyyrien salaisia juonia ja valtataistelua öisessä suurkaupungissa. 

Pidin elokuvan visuaalisuudesta ja siitä, miten tavallaan elokuva sisälsi monta tarinaa, joista katsoja näkee pieniä vilahduksia. Spoilaamatta siis Netflixin synopsista enempää: nuori mies toimii palkattuna kuljettajana kahdelle mystiselle naiselle (köhköh vampyyrille), kun he kiertävät erilaisissa paikoissa pitkin kaupunkia. Katsoja pääsee siis näkemään monenlaisia osasia vampyyrien maailmasta ja tavoista elää, ja se oli kutkuttavaa.

Elokuva sopii niille, jotka tykkäävät Vampire: The Masquerade -peleistä sekä ripauksesta romantiikkaa.

Hollyblood

Elokuvassa teini-ikäinen päähenkilö yrittää tehdä vaikutuksen ihastukseensa antamalla ymmärtää, että olisi vampyyri. Samalla myös oikea vampyyri hiippailee maisemissa.

Hollyblood on espanjalainen nuortenelokuva, joka yllätti monella tapaa todella positiivisesti. Elokuva yhdisteli taitavasti vampyyrigenreen teinikomediaa, josta yleensä en kauheasti tykkää, mutta tässä se osattiin tehdä tavalla, joka ei tuottanut liikaa myötähäpeän tunnetta. Lisäksi siinä irvailtiin hauskasti vampyyrien romantisoinnille ja Twilight-ilmiölle.

Elokuva sopii niille, jotka tykkäävät humoristisista ja vähän hipsterihtävistä elokuvista.

Vampires vs. the Bronx

Kolme nuorta bronxiliasta epäilevät, että vampyyreillä on pahat mielessä heidän rakkaan, monikulttuurisen kotipaikkansa suhteen. Elokuva on kauhukomedia, jossa arvostin paljon sitä, että se kertoi espanjalais- ja latinalaistaustaisista yhdysvaltalaisista, heidän yhteisöstään ja elämästään.

Voin suositella elokuvaa katsottavaksi kuitenkin tietyin varauksin: elokuvan päähenkilöt ovat esiteinejä, ja esiteineille elokuva on tarkoitettu. Minulla kesti hetki tajuta, että tosiaan katson lastenelokuvaa, ja siksi jotkut jutut tuntuivat minusta alkuun stereotyyppisiltä ja hölmöiltä. Toisaalta elokuvassa oli välillä hyvin edistyksellisiä asioita kuten sitä, että vedettiin matto jalkojen alta klassiselta “lopuksi sankari saa kauniin neidon palkinnoksi” -kuviolta.

Elokuva sopii siis henkilöille, jotka tykkäävät katsoa lastenleffoja itsekseen tai mahdollisesti koko perheen voimin. Lastenleffaksi tämä oli tosi hyvä kokonaisuus.

Day shift

Vampyyrinmetsästäjät ja vampyyrit ottavat yhteen aurinkoisessa Los Angelesissa. Elokuvassa oli nokkelaa dialogia ja hauska meininki. Maailmassa oli ehkä joitakin epäuskottavuuksia vampyyrinmetsästäjien organisaation suhteen, joille pikkaisen nyrpistin nenääni alkuun. Mutta sitten aloin miettiä, että hei, tässä elokuvassa on vampyyrejä. Ne uhmaavat fysiikan lakeja paljon enemmän kuin vampyyrinmetsästäjien Umbrella Academy -henkiset fasiliteetit uhmaavat minun käsitystäni kapitalismista sekä kysynnän ja tarjonnan laeista. 😄

Edellinen lause paljastaa, että elokuvassa on myös silmäkarkkia niille, jotka innostuvat vähän vinksahtaneesta vintagesta sisustuksessa. Elokuva sopii niille, jotka tykkäävät Men in Black -elokuvista.


Minulla on katselulistalla vielä pari vampyyrielokuvaa ja -sarjaa Netflixistä, onko sinulla niistä suosituksia? Ei saa spoilata juonta liikaa. 😄 Listalla on ainakin V for vengeance ja Immortals.

Kommentit