Pitkien kaulakorujen säilytysvinkki

En tiedä teistä muista, mutta minulla ainakin tuppaa menemään pidemmät ja lyhyemmätkin kaulakorut sotkuun korulaatikossa. Ja tietysti juuri kun on kiire jonnekin, ne onnistuvat menemään keskenään umpisolmuun, ja haluamani korun irrottaminen siitä vyyhdistä kestää.

Korurasia, josta tursuaa koruja.

Tämä ei nyt ole mikään DIY-vinkki siinä mielessä, että itse en tehnyt korutelinettäni. Vaan talon edellinen omistaja oli asentanut vaatekaappiin tankoja, jotka oletettavasti ovat housujen ripustamiseen. Minulla on niin vähän housuja, että tämä yksi teline jäi kokonaan tyhjäksi. Joten keksin tehdä vaatekaappiin koruosion. 

Ripustin pitkät ja keskipitkät kaulakorut telineeseen, jolloin korulaatikkoon tuli paremmin tilaa lyhyille kaulakoruille ja rannerenkaille. Nyt nekään eivät mene niin pahasti keskenään sekaisin, ja pitkiä koruja on helppo ottaa käyttöön, kun ne vain pujottaa toistensa yli telineestä.

Housutelineessä roikkuu muutama pitkä kaulakoru.

En alkanut tähän hätään hankkimaan mitään pienten laatikoiden sarjaa, jotta kaikki korujen säilytysastiat sointuisivat toisiinsa. Kun kerta minulta löytyi erilaisia rasioita, laatikoita ja niiden kansia, miksi käyttää rahaa ja materiaaleja taas uusiin laatikoihin? Myönnän kyllä, että olisihan tuo kivemman näköinen ja siistimpi, jos säilytyslaatikot olisivat yhtenäiset. Mutta ainakin tällä hetkellä kestän ihan hyvin eriparisuuden.

Voi myös olla, että jossain vaiheessa etsin jonkun toimivamman säilytysrasiasarjan, sillä nyt erilaisia asioita on tungettu laatikoihin, joihin ne melkein mahtuvat, tai joissa on liikaakin tilaa.

Korujen lisäksi siirsin samaan paikkaan myös muita pieniä asusteita, kuten hiustarvikkeita ja käsineitä. Toivoisin, että käyttäisin niitä enemmän, mutta huomaan koirien muuttaneen tässä käyttäytymistäni. Koirien rapsuttelu söpöt goottihanskat kädessä tuntuu vähän hölmöltä, kun koirien turkista kuitenkin irtoaa jonkun verran rasvaa ja aika paljon karvaa. Hanskoja saisi olla putsaamassa paljon useammin.

Vaatekaappi, jonka hyllyille on aseteltu asusteita ja koruja.

Kuvasta on ehkä vaikea hahmottaa, mitä kaikkea tuolla on, mutta alimmassa laatikossa on pari korsettivyötä, sitä seuraavassa isompi laatikko koristevöille, hiuslaitteita (huomaa hieno hämähäkkipinni!) ja korumaisia siirtotatuointeja. Toisiksi ylimmällä hyllyllä on hiuspantoja, pieni söpö hattu sekä aurinkolasit koteloineen. Viimeisenä onkin sitten korut. Vasemmalla näkyy matala pahvilaatikon kansi, johon olen asetellut rintakoruja. Yhdessä kulhossa on korvarenkaita ja toisessa rannerenkaita.

Käytännössä siis kokonainen kaappi on nyt käytetty asusteisiin ja koruihin. Uskon, että juuri asusteet saavat aikaan erilaisia tyylejä ja asukokonaisuuksia, vaikka vaatteita ei olisikaan niin mahdottoman montaa erilaista.

Kommentit