Synkkää ja noitamaista taidetta

Ostin viime vuoden puolella kolme valokuvataideteosta Nona Limmen -nimiseltä taiteilijalta. Limmen on hollantilainen taiteilija, joka on tehnyt valokuvaamiseen pohjaavia teoksia, joissa hän luo mystisiä maailmoja, goottilaisia hetkiä ja synkkiä tunnelmia. Noidat, aaveet, demonit ja muut otukset saattavat seikkailla hänen teoksissaan.

Kirjahylly, jonka päällä taulu sekä lasisia vanhoja apteekkarin purkkeja.

Olin seurannut Nona Limmeniä Instagramissa jo pitkään ja välillä haaveillut hänen teostensa hankkimisesta. Tässä tapauksessa kiire oli vihdoin tarpeeksi vahva muusa: muutama kuukausi sitten Limmen ilmoitti lopettavansa tältä erää valokuvataiteen ja siirtyvänsä johonkin muuhun. Olisi viimeinen hetki hankkia hänen töitään, sillä vedokset myydään nyt loppuun.

Siispä menin hänen nettikauppaansa ja aloin käydä läpi teoksia. Kaikkia ei voinut ostaa, joten valinta oli vaikea. Lopulta löysin kolme teosta, jotka ehdottomasti halusin. 

Osasta olisin toivonut isompaa versiota, mutta jouduin tyytymään niihin kokoihin, joita oli jäljellä. Otin kolme sävymaailmaltaan hyvin erilaista teosta. Yksi on haamumainen hahmo, kolmas kuvaa naisen metamorfoosia käärmeiksi (tai tosiin päin) ja kolmas on herkkä potretti noidasta ja tämän demonisesta rakkaasta. Tälle teokselle en ole vielä löytänyt sopivaa paikkaa, kun ei ole niitä tauluksikoja.

Taulu, jossa noita ja demoni syleilevät.

Teokset tulivat ilman kehyksiä, joten vein ne paikalliseen kehystämöön. Halusin niihin jokaisen teoksen värejä korostavat paspartuurit, en mitään tylsää valkoista. Oli todella hauskaa valita kehystäjän kanssa paspoja ja vertailla, mikä yli sadasta eri sävystä sopisi parhaiten.

Taulu, jossa aavemainen hahmo pitelee kynttilänjalkaa.

Teos, jossa aavemainen hahmo seisoo kynttelikön kanssa, päätyi keittiöön. Se sopii ehkä turhan hyvin tässä taustalla olevaan tapettiin. 🙈 Meillä on tehtävälistalla taulukiskojen asentaminen, joten teos saattaa hyvinkin vielä vaihtaa paikkaa. 

Taulu, jossa aavemainen hahmo, vieressä näkyy myös penkki ja uuni.

Jos se jää tähän, se ainakin kaipaa seurakseen toisen teoksen, sillä nyt se on jotenkin turhan pieni tuossa tilassa.

Taulu, jossa nainen on muuttumassa kasaksi käärmeitä.

Pidän hyvin paljon tästä kirjahyllylle tehdystä asetelmasta, joten saa nähdä, siirränkö taulun seinälle vai en. Mikä näistä viehättää eniten sinun silmääsi? 😄

Kommentit

  1. Hienoja! Mulla on myös pari Nona Limmenin kuvataideteosta kotona esillä :) Oma suosikkini näistä on ehkä tuo hahmo kyntteikön kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttelikkö on kyllä hieno. 😄 Mukavan goottiromanttinen.

      Poista

Lähetä kommentti