Häävieraan univormu: miksi laitan saman asun joka kerta

Olen käyttänyt tätä samaa asua nyt kolmissa häissä, joihin olen ollut kutsuttuna. En tiedä, kokevatko muut ihmiset painetta pukeutua juhliin aina erilaisiin asuihin, mutta tässä 4 syytä, miksi itse olen laittanut päälle saman mekon ja boleron viimeiset kaksi vuotta.

Nainen juhlavaatteissa kivisillä portailla. Naisella on päällään polvipituinen kukkamekko, verkkosukkahousut, jotka ovat ylhäältä valkoiset ja muuttuvat kenkiä kohden vaaleanpunaisiksi. Sukkahousuissa on tekotimantteja. Naisella on yllään biker-henkinen tummanharmaa bolero.

1. Tämä on harvoja ei-mustia vaatteitani

Perinteisesti häihin ei kuulu laittaa (koko)mustaa asua, joten ellei asiaan ole tullut toisenlaista ohjetta, pyrin noudattamaan perinnettä. Tietysti asiaa voi kysyä, mutta yleensä häitä järjestävillä ihmisillä on muutenkin tarpeeksi asioita huolehdittavava, etten halua vaivata heitä. 

2. Toimivaa ei kannata muuttaa

Ostin tämän mekon muutama vuosi sitten Lontoosta. Pidän Ted Bakerin vaatteiden tyylistä, ja tämä muistutti sitä. Mekko on todella sopiva kesäjuhliin, joten asu on helppo koostaa sen ympärille. Biker-takkia matkiva bolero on kivalla tavalla rock, ja tuo vähän enemmän persoonallisuuttani asuun. 

3. Asusteilla voi päivittää

Erilaiset korut, meikit ja asusteet voivat muuttaa asua. Viimeisimpiin häihin päivitin tätä sillä, että laitoin kesäkuussa Tallinnasta ostamani erikoiset sukkahousut perinteisten vaaleiden sukkahousujen sijaan. 

Nainen juhlavaatteissa kivisillä portailla. Naisella on päällään polvipituinen kukkamekko, verkkosukkahousut, jotka ovat ylhäältä valkoiset ja muuttuvat kenkiä kohden vaaleanpunaisiksi. Sukkahousuissa on tekotimantteja. Naisella on yllään biker-henkinen tummanharmaa bolero.

Sukkahousuista muuten täytyy todeta se, että niiden suunnittelija ei ollut miettinyt pienten tekotimanttien asettelussa sitä, että suurimmalla osalla ihmisistä ei ole reisien välissä paljoa tyhjää tilaa. Joten sisäreisien kohdalle asetetut timantit voivat raapia ja repiä sukkisten kangasta rikki kävellessä. 🙄 Nämä eivät taida olla kovinkaan pitkäikäinen tuote, mikä on tosi harmi. 

4. Minun asuni ei ole tarkoitus kerätä kaikkea huomiota

En usko, että kukaan muistaa häiden jälkeen, mitä jollakulla vieraista oli yllään. Vieraiden ei ole tarkoitus yrittää varastaa huomiota päätähdiltä eli naimisiin menneiltä. Miksi siis nähdä ylettömästi vaivaa juhla-asun miettimiseen? Ellei sitten saa siitä hirveästi iloa. Minä en saa. 😆

Nainen kauhistunut ilme naamallaan.
Ilmeeni, jos pitäisi kehittää toinen ei-musta asu.

Haluttomuuteni kehittää toinen perinteinen häävieraan asu johtuu osin siitä, jos vaatetta on hankala käyttää muissa tilanteissa. Koska goottityyli ei välttämättä ole kovin perinteinen häätyyli, en välttämättä käyttäisi asua paljoa muissa tilaisuuksissa. En haluaisi hankkia vaatteita, jotka istuvat varastossa, ja käytän niitä ehkä kerran vuoteen. 

Onko sinulla joku luottoasu juhliin?

Tässä vielä lista, mistä asun osat ovat:

Mekko: joku Forever21-tyylinen liike Lontoossa 5 tai 6 vuotta sitten
Bolero: itsepalvelukirpputori Lohjalla
Sukkahousut: Sokisahtel, Tallinna
Kengät: Skopunkten noin 10 vuotta sitten

Kommentit