Gootin välikausitakki

Kevään saapuessa on aika vaihtaa paksut talvitakit keveämpiin vaatekappaleisiin. Ei kuitenkaan kovin paljoa keveämpiin, sillä tuuli voi edelleen olla purevan kylmä. Tällä kertaa haluan esitellä hieman enemmän vampyyreihin ja goottiromantiikkaan vivahtavan takin. 

musta turkishattu, viininpunainen samettitakki, hopeinen pashminahuivi, mustat nahkahanskat.

Tämä on yksi niistä takeista, jotka ostin Alibabasta. Yhden olen jo esitellyt ja kolmas oli se pettymys, joka oli huonolaatuinen ja halvan näköinen. Tämä taasen oli pienellä muokkauksella erittäin sovelias!

Takki vastasi suurin piirtein myyjän sivujen tuotekuvaa, mutta kauluksen reunoissa oli jotain kammottavaa marjapuuron väristä koristekangasta, joka sai vaatteen näyttämään kylpytakilta. Kiikutin takin ompelimoon ja pyysin vaihtamaan kylpytakkilookin tilalle mustaa koristenauhaa. Lopputulos oli paljon järkevämmän näköinen.

Takki on tekokuitua, mutta yllättävän paksu ja lämmin. Se ei ehkä sovellu - 15 asteen lämpötiloihin, mutta on käyttökelpoinen nollan tuntumassa. Kylmemmällä säällä takin kanssa voi laittaa paksumman villapaidan ja lämpöisen hatun. Tämän turkishatun olen ostanut UFF:in tasarahapäivillä. 

Pitkä viininpunainen samettitakki, musta turkishattu, nahkavyö, kiilakorkokengät, talviasu, takki.


Takki: Alibaba
Hattu: UFF
Kaulahuivi: Berliinistä
Vyö: Stockmann
Hanskat: Mutka, Sokokselta
Kengät: Fida

Vaatteen paikalla on väliä

Noloa myöntää, mutta en ole oikeasti käyttänyt tätä takkia ollenkaan. Syy taitaa yksinkertaisesti olla se, että takki on niin pitkä, että eteisen vaatekaapin tanko on sille liian matalalla. Takki ei siis roiku eteisessä, vaan makuuhuoneessa pitkien mekkojen kanssa. Sitä ei tule valittua päälle, kun on lähdössä ovesta ulos. 

Lähikuva naisesta, samettitakki, turkishattu, isot korvarenkaat.


Tämä on tosi harmillinen tilanne, jolle on tehtävä jotain. Ensimmäinen askel on varmaankin ottaa eteisen komerossa takkien alla oleva hyllylevy pois, jotta siihen tulisi tangon alle lisää tilaa. Sitten tietysti alkaa säilyttämään takkia eteisessä. Jos en sittenkään ala käyttää tätä takkia, minun kannattaa myydä se eteenpäin ihmiselle, joka sitä hyödyntäisi enemmän.

Olen myös huomannut, että jos vaatekomerosta ei saa helposti otettua vaatteita esiin, jotkut vaatekappaleet alkavat hautautua useimmin käytettyjen vaatteiden taakse. Minulle on käynyt pari kertaa niin, että olen unohtanut jonkin vaatteen olemassaolon ja sitten yllättynyt iloisesti ja jatkoreaktiona harmistunut itselleni, kun olen vaatteen löytänyt. On hölmöä, että vaatekaapissani on asioita, jotka eivät päädy käyttöön.

Onko sinulla jotain kikkoja, miten helposti unohtuvia vaatteita saisi enemmän käyttöön? Yritin kerran sitä, että laitoin yleisimmin käyttämäni paidat muovikassissa vaatekomeron pohjalle, jotta minun olisi pakko käyttää enemmän niitä vähäiselle käytölle jääneitä paitoja. En enää muista, toimiko se. 😅

Kommentit

  1. Mulla on aina kaapissa iso laatikollinen vaatteita, jotka saan ottaa käyttöön puolen vuoden välein, mikäli vaan vaihdan tilalle sit saman verran vaatteita taas jemmaan. Tämä tosin enemmänkin vastauksena himolle saada uusia vaatteita. Puolessa vuodessa ehtii sopivasti unohtaa et omistaa jotain vaatteita, jotka sitten tuntuvat kuin uusilta kun ne saa käyttöönsä laatikosta. Samalla laitan paksuimmat talvivaattet ja ohuimmat kesävaatteet jemmaan samaan laatikkoon, jotta tulisi hieman sellaista kausipukeutumista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti