Harness ja Pleaserin kengät

Tämän päivän asu on tyyli-inspiraation lisäksi esimerkki siitä, miten yritän tehdä ekologisia valintoja pukeutumisessani. Ensiksikin asuun kuuluu käytettynä ostetut kengät, mutta olennaisempaa tässä asussa on se, että nuo kengät ovat ainoa asia, mitä tässä blogissa ei ole vielä näkynyt.

Nainen hymyilee leveästi, valkoinen paita ja harness päällä. Taustalla kirjahylly.

Halvan pikamuodin seurauksena vaatteiden käyttökerrat ovat vähentyneet, mikä on yksi merkittävä syy, miksi vaateteollisuus on niin haitallista ympäristölle. Vähän käytettyjä vaatteita päätyy kaatopaikoille tai poltettavaksi törkeitä määriä. Yksi ekoteko on käyttää vaatteitaan enemmän.

Sen sijaan, että ostaisi uusia vaatteita vähän väliä, on ekologisempaa yhdistellä vaatteistaan erityylisiä kokonaisuuksia. Vähemmän on enemmän, jos onnistuu yhdistelemään vaatteitaan eri tavoin. Tällöin niille kertyy enemmän käyttökertoja, eivätkä ne päädy uuden veroisina tekstiilijätteeksi. Ja jos haluaa luopua jostain hyväkuntoisesta vaatteestaan, sille tietysti kannattaa antaa jatkoaikaa myymällä tai lahjoittamalla sen eteenpäin.

Kuten tuossa ylempänä kirjoitin, kaikki tämän asun vaatekappaleet ovat olleet jo eri asuissa, ja ne tulevat esiintymään yhä uusissa asuissa tässä blogissa. Tämän päivän asussa ja ihan ekassa asupostauksessani on samat housut ja sama harness. Valkoinen paita taas oli aiemmin polvipituisen hameen kanssa. Vaikka harness ja housut ovat samat, kenkien ja paidan vaihtaminen tekee tästä todella erityylisen asun. 

Nainen seisoo ja on nostanut toisen jalan nojatuolin käsinojalle. Hänellä on päällään mustat pitkävartiset saappaat, joissa on paljon korkoa.

Paita: teetätetty ompelimo Fabyssa
Harness: Morticiasta
Housut: Miss Anna Morticiasta
Kengät: Pleaser, ostettu punaisen ristin kirpparilta
Kaulakoru: tuliainen Argentiinasta

En tiedä miksi, mutta jostain syystä minulle tulee tästä asusta mieleen jotkut Robin Hoodin tai Kapteeni Koukun apurit. Saatteko kiinni tästä mielikuvasta? Joku hilpeä seikkailumeininki minulla selvästi puski päälle, ja oli vaikeaa poseerata jotenkin fiksusti ilmeilemättä. 

Nainen valkoisessa paidassa katsoo sivulle virne kasvoillaan.

Täytyy muuten sanoa, että harkitsisin vielä pariin otteeseen, laittaisinko sekä näitä saappaita että tuota harnessia toimistolle. 😄 Saattaisin laittaa harnessin alkuun vähän tavallisempien saappaiden kanssa, ennen kuin astelisin näillä fetissihenkisillä bootseilla konttorille.

Nainen, valkoinen paita, nahkaharness, mustat housut ja pitkät mustat korkeakorkoiset saappaat.


Kommentit

Lähetä kommentti