DIY: vanha kirjoituspöytä säädettävillä jaloilla

Kerroin joskus aikaisemmin, että olen muuton kautta saanut nyt oman työhuoneen, ja että olen siis päässyt sisustushommiin. Elokuussa esittelin työhuoneeseeni tuunaamani kirjahyllyn, ja tällä kertaa on vuorossa tuunattu työpöytäni.

Uusi kämppämme on paljon modernimpi kuin aiempi, ja työhuoneen huonekorkeus on matalahko verrattuna aikaisempaan, joten vanhat tummat huonekalut näyttivät tilassa tunkkaisilta. Katselin inspiraatiota Pinterestistä ja muualta, ja keksin haluta luunvalkoisia huonekaluja. 

sähköpöytä jossa laatikosto, vieressä samantyylinen kirjahylly.

Sopivia huonekaluja metsästämään

Erityisesti työpöytä aiheutti haasteita, sillä halusin vanhahtavaa tunnelmaa, mutta kuitenkin sähköpöydän. Jotkut artesaanit myivät muun muassa Etsyssä erinäisiä vintagehenkisiä sähköpöytiä, mutta niiden puu oli usein tummaa ja hinnatkin melko korkeita. Varsinkin, jos olin aikeissa alkaa maalata huonekalua itse uusiksi. 

Totesin, että työpöydän voisi varmaankin tuunata itse melko helposti, jos vain löytää sopivanlaisen pöytälevyn. Aikani tori.fi:tä selattuani löysinkin sopivan: pöydän yläosassa piti olla jokunen laatikko, ja laatikoiden alla piti olla yhtenäinen levy tai tukirakenne, joka olisi helppo kiinnittää sähköpöydän jalkojen päälle.

Irrotettu työpöydän päytälevy.

Sähköpöydän jalkoja ei löytynyt kierrätettynä, mutta törmäsin sellaiseen firmaan kuin Preeco, joka myi huonekalujen ja sisustusasioiden lisäksi toimistotarvikkeita ja sähköpöydän jalkoja. Valitsin jalat, jotka kestävät 200 kiloa painoa, sillä puupöytä tulisi painamaan enemmän kuin tavallinen pöytälevy, ja lisäksi työpöydälle tulisi näyttö sekä välillä muutakin tarviketta ja laatikoihin tavaraa. Paino voi helposti kivuta yli sataan kiloon.

Preecolla oli muuten myös tosi hyvää asiakasviestintää, sillä saatuani tilauksen heiltä tuli vielä jatkoksi sähköposti, jossa kerrottiin hyviä vinkkejä sähköpöydän asentamiseen. Mukava asiakkaalle, mutta varmasti myös heille: väärin menneet asennukset olivat heidän tilastojensa mukaan suurin syy sähköpöydissä tulleille ongelmille ja tuotepalautuksille.

Vihdoinkin tuunaushommiin

Halusin tehdä kirjahyllystä ja työpöydästä toistensa parit, joten molemmissa on ulkopinta maalattu luunvalkoisella ja sisäpinta taasen viininpunaisella. Kirjahyllyä käsittelevässä postauksessa käyn läpi maalausvinkkejä ensikertalaiselle, niihin kannattaa tutustua, jos on suunnittelemassa ekaa omaa huonekaluprojektia. 😊

Työpöydän laatikoiden maalaamiseen liittyen sanon kuitenkin sen, että laatikoita joutui hiomaan vähän enemmän kuin muita pintoja. Niille ei riittänyt vain karhennus, jotta maali tarttuisi paremmin, vaan niiden reunoista piti hioa pari milliä pois, jotta maalikerroksienkin jälkeen laatikot mahtuisivat liukumaan auki ja kiinni.

Työpöydän avoin laatikko. Laatikon reunan maalausjälki on vähän sotkuista.

Kuten kuvasta näkyy, en jaksanut sitten siistiä laatikon maalipintojen rajaa. Se kannattaisi tehdä lähitulevaisuudessa, ennen kuin jäljelle jäänyt valkoinen maali kuivuu purkkiinsa.

Työpöydän jalkojen ja pöytälevyn kiinnittämisessä piti hieman taiteilla, jotta sai kaikki sähkölaitteen osat kiinni pöytälevyn pohjaan. Siellä kun oli kehikko eikä tasaista levyä. Lopputulos on kuitenkin asiallinen. Suunnitelmissani on vielä saada kiinnitettyä jatkojohto pöytään niin, että pöydällä on helppo pitää latautumassa olevaa kännykkää. Tara ja Tosca ovat käyttäneet pöydän alla olevaa koiranpetiä ihan tyytyväisinä.

Sähköpöytä, jonka alla koiranpeti.

Työpiste kaipaisi vielä sopivaa työskentelyvaloa eli tyyliin sopivaa lamppua. En ole vielä ihan varma, millainen se olisi, mutta sen pitäisi toimia hyvänä valona videopalavereissa. Tuleeko mieleen ideoita? 😊

Kommentit

 1. Damn, nyt tekee mieli tuunata omakin sähköpöytä tuollaiseksi hienoksi :D Samalla saisi ehkä vähän isomman pöytälevyn. Näyttää niin hienolta varsinkin, kun mätsää tuon kirjahyllyn kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli aika helppo projekti (jos ei ota huomioon ensikertalaisen sekoiluani kalustemaalin kanssa). 😄

   Poista
 2. Onpa nätti! Yleensä sähköpöydät ovat liian moderneja omaan makuun, mutta toi on ihana! <3 Musta ois ihana tuunata uuden asunnon keittiöön ruokapöytä ja tuolit, mutta ei ole tullut mitään sopivaa vastaan ja alkaa kyllästyttää tyhjä keittiö. :'D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti