Halloween-brunssi: vegaanisia herkkuja ja hauskoja pelejä

Olin eilen brunssilla ystäväporukalla, ja kehitimme tarot-korteilla pelattavan pelin. Ajattelin jakaa siitä ja brunssista muutenkin, jos se vaikka toimisi inspiraationa jollekulle.

Halloween-koristeisia kuppikakkuja eli muffineja.

Brunssin järjesti Maru blogista Tea and Vanity. Paikalla olivat minun lisäksi Eni (Keep Changing Colours), TiiaVee (Sweet Pandemonium) ja Hiidenneito (Hiidentupa). Yläpuolella olevassa kuvassa on Marun tekemiä muffineja.

Herkullista vegaanista juustokakkua

Teimme vegaanisen brunssin, ja minä kokeilin ekaa kertaa tehdä vegaanista juustokakkua vegegelillä, joka on vegaaninen liivatteen korvike. Olin löytänyt siis reseptin, jossa sitä käytettiin, en ollut erityisesti into piukeana testailemassa tuotetta muuten vain.

Etualalla vegaaninen juustokakku, takana muffineita ja alkoholitonta kuohuviiniä.

Löytämäni resepti oli Alkon sivuilta, ja se oli todella herkullista. Se oli kaiken vaivan arvoinen, nimittäin kokkailuprosessiin kuului paljon huudahduksia kuten “Eikä!” ja “Voi ******!” En nimittäin ollut tsekannut huolellisesti valitsemieni tuotteiden ohjeita, ja olin ottanut kauravispikermaksi Plantin tuotteen. Kotona tarkasteltaessa huomasin, että Plantin pakkauksessa kerrotaan, että tuotteen koostumus on parhaimmillaan viileänä. Vegegel puolestaan pitää sotkea kuumaan nesteeseen, ja kaataa kuuma neste muun täytteen joukkoon.

Olin hyvin huolissani, että kakun koostumus kärsisi, mutta niin ei käynyt! Tosin huomiona se, että Alkon reseptissä kehotettiin käyttämään 3 pussia vegegeliä, minä laitoin varmuuden vuoksi 4, koska tämä lämpötilajuttu epäilytti. 

Alkon reseptille arvio 5/5, oli todella tykätty, eikä tosiaan maistunut "vegaaniselta" kuten joskus maidonkorviketuotteista tehdyt leipomukset saattavat tehdä. 🧡 Koristeeksi kakkuun olin laittanut kaupan pensasmustikoita sekä viikunan, joka oli onnistunut kasvamaan meidän terassilla ruukussa olleeseen aitoviikunaan. Se oli ihan syömäkelpoinen, mikä yllätti. Olin hankkinut aitoviikunat koristeeksi nättien lehtiensä takia. 

Viikunoista ja niiden huolenpidosta kerron tässä aiemmassa tekstissä.

Vähemmän vakavaa tarotia

Sekä Eni että minä olimme törmänneet meemiin, jossa tarotennustajalle mennyt henkilö vetäisee esiin oman tarotpakkansa, ja alkaa pelata ennustajaa vastaan korteilla. Totesimme, että tällainen kaoottinen pelaaminen voisi olla oikeasti hauskaa, joten ehdotimme sitä ohjelmanumeroksi brunssille. 

Pöydällä tarotkortteja. Neljä kättä pitelevät kortteja pöydän ympärillä.

Iloksemme muutkin innostuivat, ja kehittelimme jonkinlaiset edelleen muotoutuvat säännöt. Tällaisessa muodossa pelasimme peliä:

 • Jokaisella pelaajalla on oma pakka. Siitä nostetaan käteen 5 korttia. 
 • Joku aloittaa, ja lyö pöytään kortin kertoen samalla alkuasetelman tai vaikka haasteen. 
  • Esimerkki: minä aloitin kierroksen maljojen lähetillä (tai prinsessalla) ja ilmoitin haastavani toiset juomakilpailuun.
 • Muut lyövät korttinsa pöytään vuoronperään ja jatkavat kertomusta tai vastaavat haasteeseen. 
  • Esimerkki: yksi pelaajista löi pöytään maljojen vitosen, jossa kissa oli kaatanut maljoja ja totesi, että “hän alkaa nyt riehumaan”. 
 • Kun kaikki ovat pelanneet kortin, kollektiivisesti äänestetään/päätetään, mikä kortti voittaa. Tämä henkilö saa pisteen, sekä saa aloittaa seuraavan kierroksen. 
 • Jokaisen kierroksen päätteeksi pelaajat täydentävät kätensä, jotta heillä on aina 5 korttia, mistä valita.
 • Näin homma etenee, kunnes jollakulla on koossa 5 pistettä. 

Meidän pelissämme loppujen lopuksi päädyimme kaikki tasapeliin tiukan kamppailun jälkeen. Viimeinen kierros sattui olemaan niin hersyvän hauska kokonaisuus, että emme voineet päättää, mikä kortti olisi ollut paras. 😄

Peliä voi muokata tarpeen vaatiessa. Esimerkiksi jokaisella pelaajalla ei tarvitse olla omaa pakkaa. Ihan yhtä hyvin voi käyttää yhteistä pakkaa. Peli voi myös päättyä vaikka siihen, että jollakulla on 3 tai vaikka 10 pistettä, tai sitten siihen että pelaajat kyllästyvät.

Alkoholiton kuohuviini, violettia mehua ja shamppanjalaseissa näistä kahdesta sekoitettuja alkoholittomia drinkkejä.

Pelaamisen lisäksi teimme myös taroteilla ja riimuilla lyhyitä ennustuksia tulevaan syksyyn. Sekin oli erinomaisen hauskaa ja saimme yllättävän osuvia kortteja ja riimuja. 

P.s. kannattaa tsekata muiden blogeista heidän brunssi-päivityksensä 🔮🎃

Kommentit

 1. Oi mitä ihania herkkuja! Tuo juustokakkuresepti täytyy testata itsekin joku päivä, en olekaan tehnyt vegaanista versiota koskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taisi olla itsellä toka kokeilemani vegaaninen juustokakkuresepti, ja molemmat oli hyviä. Tulee pikkuhiljaa parempi luotto siihen, että onnistuu tekemään hyvältä maistuvia vegaanisia leivonnaisia. 😄

   Poista
 2. Ihana brunssireportaasi ja super että täällä on nyt muistissa auki selitettynä meidän tarot-pelin säännöt. :) Kiitos vielä kun kävit! <3 Mä kirjoittelen brunssista varmaan halloween-kalenterin yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa lukea sitten se postaus, ja kiitos vielä, kun emännöit! 🧡

   Poista

Lähetä kommentti