Ostetut vaatteet 2024 osa 2/4

Toisen kvartaalin tulokset ovat täällä! 😄 Olen seurannut nyt puoli vuotta, mihin ja miten paljon kulutan rahaa, kun on kyse vaatteista, kengistä, koruista ja asusteista. 

​​Ohjenuora vuodelle on, että pyrin ostamaan laadukkaita ja ensisijaisesti käytettyjä tuotteita. Lisäksi minulla on kaksi haastetta:

1. Budjetti vuodelle 2024 on 600 €. Budjettiin ei lasketa urheiluvälineitä, kuten esimerkiksi sukelluspukua.

2. Minun tulee myös edelleen laittaa jotakin kiertoon, jos hankin jonkin vaatteen, kenkäparin tai asusteen. Koruja tämä sääntö ei koske.

Osan 1/4 pääset lukemaan täältä, jos kiinnostaa.

Uutena hankitut

Pyrin ostamaan käytettynä asioita, mutta tässä kvartaalissa meni enemmän rahaa uutena ostettuihin. 

Kallein yksittäinen ostos oli, kun ostin 50 eurolla mustia sukkia. Tilasin niitä saksalaisesta nettikaupasta 20 paria, joten ne todellakin riittävät pitkäksi aikaa. Tämä oli puhtaasti käytännöllinen ostos, ja ostin ne uutena. Hygieniasyistä sukkien, sukkahousujen ja alusvaatteiden ostaminen käytettynä ei tunnu hyvältä ajatukselta.

Toinen uutena hankittu asia oli kahdet sukkahousut Tallinnasta, kun olin siellä opiskelukavereiden kanssa päiväreissulla. Ne olivat puhtaasti heräteostoksia, kun piipahdimme Sokisahtel-nimisessä liikkeessä ennen satamaan paluuta. Yhteensä sukkahousut maksoivat 25,35 euroa.

Pöydällä sukkahousut, joissa on riikinkukon kuva. Vieressä sukkahousut, jotka ovat vaaleaa verkkokangasta.

Kolmas uutena hankittu oli asuste: löysin söpöt neulotut hansikkaat Tallinnassa olleesta käsityöputiikista, jonka nimeä en valitettavasti enää muista. Hanskoista tuli mieleen viktoriaaniset aaveet ja herraskaiset piknikit. Vaikka valkoinen ei yleensä ole värini, nämä vetosivat minuun, ja päädyin ostamaan ne. Hanskojen hinta oli 25 euroa.

Valkosiet neulotut hanskat, joissa on vaaleanharmaata kukkakuviota keskellä.

Uutena ostettuihin käytin rahaa yhteensä 100,35 €.

Kierrätetyt vaatteet

Loput kevään ja alkukesän vaatteet olen löytänyt uudesta Siisti Tyyli -nimisestä putiikista, jossa on kahvila, vintagevaatteiden myymälä ja itsepalvelukirpputori. Omat löytöni ovat kirppiksen puolelta.

Musta cocktailmekko, 10 €
Leopardikuvioinen maksimekko, 5 €
Mustavalkoraitainen mekko, 3 €
Vaaleanpunainen minihame, 2 €

Yhteensä rahaa käytettyihin vaatteisiin meni 20 euroa.

Pidin kaikkia käytettynä hankittuja vaatteita pari viikkoa pakastimessa, ja pesin ne sen jälkeen. Mustan cocktailmekon jouduin pesemään useampaan otteeseen ja vielä tuulettamaan monta päivää, koska edellinen omistaja oli pessyt sitä jollain ällöttävän tunkkaisen makealta tuoksuvalla huuhteluaineella. Nyt vihdoin kuukauden jälkeen mekko alkaa olla neutraalin tuoksuinen. 😮 Kuva on hieman ylivalotettu, jotta mekon erilaiset kiinnostavat tekstuurit näkyisivät paremmin. Pahoittelen tätä epäyhtenäistä kuvasarjaa. 😄

Musta cocktailmekko, jonka olkapäissä ja vyötäröllä on kohokuvioista tekstiiliä. Tyylisuunta on futuristinen.

Leopardimekon laitoin päälle, kun kävimme Leijonan kanssa ekana lomapäivänä Porvoossa kylpylässä ja lounaalla. Minun on tarkoitus tehdä tämän kanssa kokeiluja, miten sen voi asustaa eri tyyleihin.

Nainen hymyilee, hänen päällään on leopardikuvioinen maksimekko, käsivarsissa on rock- ja metallityylisiä koruja.

Mustavalkoraitainen mekko toi mieleeni Berliinin ja klubikulttuurin. Samoin vaaleanpunainen hame on selvästi bilevaate, eikä siitä ole nyt kuvaa.

Nainen mekossa, jossa on adidas-tyyliset pitkät raidat keskellä.

Budjettia vielä hyvin jäljellä

Toinen rajoite vuoden haasteessani on, että saan käyttää maksimissaan 600 € vaatteisiin, asusteisiin ja kenkiin. Ensimmäisen kvartaalin aikana rahaa meni 16,70 €, joten tämä toinen kvartaali olikin huomattavasti kalliimpi.

Tässä kuussa rahaa meni 120,35 €, joten budjettia on jäljellä 462,95 €. 

Pois laitetut

Tämän vuoden haasteessani olen myös asettanut, että jos hankin vaatteita, minun on laitettava jokin vaate kiertoon. Olin unohtanut tuon säännön alkuvuodesta, joten tässä lista ensimmäisen puolen vuoden ajalta. 

Uutena ostetut sukat ovat korvanneet vanhoja rikki menneitä sukkia. Samoin sukkahousuista on poistunut pari paria nuhraantuneina ja silmäpakoisina. Koirien ulkoiluttamiseen hankitut hanskat hankittiin huonojen tilalle. Nämä kaikki siis nollaavat toisensa. 

Jäljelle jää 9 hankittua asiaa, joiden takia jostain on luovuttava:

1.-2. 2 kappaletta trikoopaitoja, joiden kangas oli kulunut rikki kainaloista. Jätettä.

3. Yhdet legginsit, joihin oli tullut polviin reikiä, ja joita yritin paikata silitettävillä paikkalapuilla. Olin kuitenkin laittanut silitysraudan liian kuumalle, ja legginsit alkoivat sulaa pitkin rautaa. 🙈 Se siitä yrityksestä olla säästeliäs. Valitettavasti jätettä.

4. Mustat trikoohousut, joista oli haikeaa luopua: minulla oli ollut jo vuodesta 2016 asti mukavat trumpettilahkeiset housut, mutta niiden joustava kangas oli nyt tullut tiensä päähän. Kangas oli repeillyt saumojen ympäriltä, ja jos sen olisi yrittänyt korjata, vaate olisi pienentynyt samalla niin paljon, etten olisi enää mahtunut siihen. Jätettä.

5. Goottilolitahenkinen musta takki, jonka olen ostanut 10 vuotta sitten. En enää mahdu siihen, ja tuskin tulen koskaan enää mahtumaankaan. Kirpparille tai Fidalle.

6. Yhdet rintaliivit, joiden elastiset ainesosat olivat alkaneet tuhoutua. Jätettä.

Viininpunainen villatakki ja musta A-linjainen hame ripustettuna seinälle.

7. Hame, joka on aivan ihana, paitsi että sen tavallista korkeampi vyötärökaistale ei yksinkertaisesti istu kurveihini, eikä se näytä tai tunnu päälläni hyvältä. Kirppikselle tai Fidalle.

8. Viininpunainen villatakki, joka on funktionaalinen (lämmittää välikerrastona), muttei istu muotoihini hyvin. Kirppikselle tai Fidalle.

9. Musta bleiseri, joka oli myös onneton valinta minun kropalleni. Bleiserin leikkaus korostaa vatsaa, ei esim hartioita. Kirppikselle tai Fidalle. Kuva on nyt törkeän ylivalotettu, jotta bleiserin kauluksen reuna näkyisi hyvin. Sen levein kohta olisi jossain ylävatsani paikkeilla, mikä ei ole ollenkaan hyvä ratkaisu. 🙈

Musta bleiseri.

Oletko itse seurannut vaateostoksiasi tänä vuonna? 😄

Kommentit

  1. Harmittaa etten ole laittanut tarkemmin ylös tämän vuoden ostoksia, tosi mielenkiintoinen tämä projekti!

    Olen kuitenkin onnistunut ostamaan monta kertaa niin että edellinen poistuu käytöstä kokonaan ja uusi/uusikäytetty tulee tilalle. Esimerkiksi jouduin nakkaamaan reikäiset ja kulahtaneet käyttöcollarit ja saliverkkarit menemään ja ostin niiden tilalle sellaiset joiden pitäisi ainakin toivottavasti palvella lähes yhtä monta vuotta. Ja sitten kun käyttöcollarit kulahtavat niin siirtyvät työ/salikäyttöön! Mielessä kävi jo salitoppienkin päivittäminen, mutta niitäkin välillä siirtyy itsekseen arkikäytöstä salikäyttöön, joten turha ostaa ainakaan uutena niitä.

    Ihania mekko-ostoksia! Tuo coctail-mekko varsinkin, upea! Inhottavaa tosiaan kun joutuu pesemään sata kertaa jonkun karamelli-kukkaistuoksuisen huuhteluaineen takia :(

    Tuo Siisti Tyyli vaikuttaa mielenkiintoiselta! Siellä pitää joskus ohikulkumatkalla poiketa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tommoinen vaatteiden loppuunkäyttäminen / kierrättäminen eri käyttötarkoituksissa on tosi fiksua! 🤩 Ja suosittelen lämpimästi Siisti Tyyli -putiikkia. 😄

      Poista

Lähetä kommentti