Ostetut vaatteet 2024, osa 1/4

Pidän jälleen kirjaa vuoden ajan vaate- kenkä- asuste- ja koruhankinnoistani. Ohjenuora vuodelle on, että pyrin ostamaan laadukkaita ja ensisijaisesti käytettyjä tuotteita.

Vuoden ensimmäiset kolme kuukautta lähtivät maltillisesti liikkeelle. Tammikuussa hankin yhdet tylsät rukkaset koirien kanssa ulkoiluun. Hanskat löytyivät Tokmannin poistotuotteiden korista. Mutta, ne eivät olleet aivan törkeän rumat, joten otin ne käyttöön. En muutenkaan ole mikään ilo silmille kirkkaan vihreässä takissani, jonka hankin ulkoilua varten viime vuoden puolella.

Vihreät rukkaset valkoisella tuolilla.

Helmikuussa menin etsimään itselleni erityisesti kotioloihin mukavia paitoja, koska parista edellisestä oli kulunut kangas kainaloista aika pahasti. 

Löysin neljä paitaa iCare-myymälästä Hyvinkäältä. Käytännössä yksi niistä on puhtaasti kotikäyttöön, ja kaksi soveltuvat sekä kotiin että ihmistenilmoilla liikkumiseen. Neljäs paita on selkeästi juhlavampaa kangasta, ja sopii siis hyvin esimerkiksi erilaisiin keväisiin tai kesäisiin yhdistelmiin. 

Yhden näistä paidoista esittelinkin jo edellisessä asupostauksessani. Tässä alapuolella on se kotipaidaksi hankittu paita. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, ja oikeastaan jopa mietin, miksi hankin itselleni tylsiä vaatteita kotiin. Millaisia kotivaatteita teillä muilla on? 😮

Aniliini paita taiteltuna pöydällä. Taustalla vaalea verho.

Kolmatta paitaa käytin asussa, jossa menin katsomaan Dracula-balettia Kansallisbalettiin. Esitys oli muuten erittäin hauska! Oli myös hauska huomata, että paikalla oli paljon vampyyrihenkisesti pukeutuneita. Minullakin oli vampyyririntakoru. 

Nainen, jolla on päällään punainen paita. paidassa on vampyyrin pääkalloa muistuttava koru.

Kolusin koko vaatekaappini, mutta olen onnistunut hukkaamaan yhden ostamani T-paidan. En ymmärrä, mihin se on voinut kadota. 🤷🏼‍♀️ Jostain se varmasti löytyy, mutta on harmillista, etten voi esitellä sitä tässä. 

Nainen, puanienn paita, musta raidallinen hame, korkeakorkoiset nahkakengät.

Maaliskuussa en ostanut mitään tähän haasteeseen kirjattavaa.

Rahaa vielä hyvin jäljellä

Ensimmäisen kvartaalin saldo on tämä: 

Rukkaset, Tokmanni, hankittu uutena, 3,00 €
Kotipaita, iCare, 1,60 €
Poolopaita, iCare, 2,10 €
Pussihihainen paita, iCare, 5,80 €
T-paita, iCare, 4,20 €

Yhteensä 16,70 €. Budjettia jäljellä 483,30 €

Rahaa on siis kulunut vähemmän nyt, mutta tiedän, että talven tullen tulen hankkimaan uudet ulkoilukengät. Edelliset olivat valitettavasti virheostos: hankin Tokmannilta ulkoilukengät, joissa oli sisäänvedettävät nastat. 

Olin innoissani tästä tekniikasta, koska kuvittelin sen olevan elämää helpottava. Noh, piikit kuluivat parissa kuukaudessa surkeiksi nystyröiksi, ja muuten kenkien pohja ei ollut hyvä liukkaille. Lisäksi nastojen vipu on tiellä, kun kenkiin laittaa ulkoiset liukuesteet. 🤦🏽‍♀️

Tulen tarvitsemaan hyvät talvikengät, jotta pysyn pystyssä liukkailla keleillä koirien kanssa lenkkeillessä. Uusiin ulkoilukenkiin tulee varmaankin kulumaan 15–25 % budjetista. 

Pyrkimykseni ostaa pääasiassa kierrätettyjä asioita on toteutunut hyvin. Viidestä tuotteesta yksi on uutena hankittu.

Oletko sinä seurannut kulutustasi jonkin asian suhteen, ja miten vuosi on lähtenyt käyntiin? 😊

Kommentit

 1. Pointsit harkituista vaatehankinnoista! Olen itsekin omasta mielestäni ostanut harkiten, mutta rahaa on kulunut tänä vuonna tähän mennessä liki 180 €. Mutta puolustaudun sillä, että lähes satanen meni muutamiin uusiin rintsikoihin, jotka oli pakkohankintoja korvaamaan vanhoja raihnaisia. :D Voisi kyllä olla mielenkiintoista kokeilla ensi vuosi sinun tapaasi ennalta määrätyllä budjetilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rintaliivit syö helposti ison osan budjetista, jos sellainen on määritelty etukäteen. 🙈 Musta tämä budjettihaaste on hauska, suosittelen kokeilemaan! Ja kiitos myös asukehuista. 🧡🥰

   Poista
 2. Unohdin edellisestä kommentista, mutta pakko vielä kehua että aivan ihana tuo Dracula-asu! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti